Naar Russisch recept, deze stroganoffsaus is gemaakt met wodka en is heerlijk op bijvoorbeeld een schnitzel of bij de aardappelen!
Gemaakt door Véronique Pouw
Geplaatst op 26-02-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Bijgewerkt op: 26-04-2024
Pel de uien en snijd deze grof. Verwijder de zaadlijsten van de rode en groene paprika en snijd in blokjes.
Snijd ook de champignons in kleine blokjes, even groot als de paprika. Schil de gember en rasp deze fijn.
Verhit olijfolie in een braadpan en fruit de uien en knoflook een minuut aan. Voeg de paprika en champignons toe. Bak 3 - 4 minuten lang op middelhoog vuur.
Voeg tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak een aantal minuten mee. Blus af met wodka, het maakt niet uit wat voor soort wodka je gebruikt.
Zet het vuur dan lager, plaats een deksel op de pan en laat de stroganoffsaus een aantal minuten pruttelen. Voeg een beetje water toe als je merkt dat de paprika's nog niet helemaal gaar geworden zijn, bak het dan nog een aantal minuten langer.
Voeg room toe en breng de stroganoffsaus op smaak met peper en zout. Deze saus is heerlijk te combineren met varkensvlees, rundvlees of bijvoorbeeld een schnitzel. Eet smakelijk!
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.