Ohmydish.nl


Stevige groentesoep met bonen en worst

Guur winterweer vraagt om een heerlijke stevige maaltijd deze stevige groentesoep met bonen en worst is daar perfect voor. Klaar in 45 minuten.

45 minuten 6 personen Hoofdgerechten
Stevige groentesoep met bonen en worst

Ingrediƫnten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 runderworsten
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • 2 selderijstengels
  • 2 blikken kidney bonen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 4 wortelen
  • Zout en peper naar smaak
Stevige groentesoep met bonen en worst ingrediƫnten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • 2 grote kommen
  • Braadpan met deksel, of een grote pan met een stevige bodem
  • Dunschiller

Bereiden


45 minuten 6 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/stevige-groentesoep-bonen-en-worst


Voorbereiding -- 10 minuten

Begin met het snijden van de groenten. Haal de zaadlijsten uit de groene paprika, en snijd deze daarna in kleine stukjes. Maak de selderijstengel goed schoon onder stromend koud water, en snijd deze daarna ook in kleine stukjes. Pel en snijd de ui en de knoflook zo fijn mogelijk. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakken. Schil de aardappels, snijd deze in niet al te grote stukken en zet deze aan de kant in een kom samen met de wortelen. Laat de kidney bonen uitlekken.

Stevige groentesoep met bonen en worst Stevige groentesoep met bonen en worst

De stevige groentesoep met bonen en worst afmaken -- 35 minuten

Verhit boter in de grote braadpan en bak hierin de worsten aan alle kanten mooi bruin. Haal deze daarna uit de pan en zet voor nu aan de kant. Voeg dan de ui, knoflook, selderij en paprika toe aan de pan en voeg eventueel wat meer boter toe. Fruit de groenten op middelhoog vuur 3 tot 4 minuten aan of totdat deze zacht geworden zijn. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze een aantal minuten mee.

Voeg kidney bonen, tomatenblokjes, tijm toe aan de grote braadpan en vul deze met zoveel mogelijk water. Breng aan de kook. Snijd de gebakken worsten in stukken en voeg deze toe aan de soep, samen met de gesneden wortelen en stukken aardappel. Plaats de deksel op de pan en laat de stevige groentesoep een half uur lang zachtjes pruttelen.

Controleer of de aardappelstukjes gaar zijn door er met een vork in te prikken. De tijd die nodig is kan wat langer of korter zijn, afhankelijk van de aardappelen. Serveer de soep na het koken direct met een aantal sneedjes stevig brood. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenuā€™s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Traditionele Duitse schnitzel

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.