Sjalottenbrood met bier
😍 9Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sjalottenbrood met bier

Om dit geweldige sjalottenbrood met bier heb je flink wat geduld nodig, maar het resultaat is werkelijk heerlijk! Recept voor 2 sjalotbroden.

2 uur 40 minuten
6 personen
Recept sjalottenbrood met bier
Sjalottenbrood met bier ingrediënten

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-04-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
50 minuten
Kooktijd
1 uur 50 minuten
Totale tijd
2 uur 40 minuten

De sjalotten voorbereiden – 25 minuten

Pel elk sjalotje en snijd dan in fijne stukjes. Verhit 3 tot 4 eetlepels olijfolie in een klein sauspannetje op middel-laag vuur. Voeg dan de gesneden sjalotjes toe en karameliseer de sjalotjes in 20 minuten tijd tot ze mooi goudbruin zijn.

Roer af en toe om te voorkomen dat de sjalotjes aanbranden. Breng op smaak met peper en zout en laat de sjalotten volledig afkoelen.

Het sjalottenbrood deeg maken – 25 minuten + 1 uur wachttijd

Meng alle ingrediënten voor het brood samen in de kom van de keukenmachine. Kneed tot een mooi deeg in 5 tot 10 minuten tijd. Je kunt het sjalottenbrood deeg ook met hand kneden, maar dit kost meer tijd.

Je zult merken dat zodra het deeg klaar is, deze een beetje plakkerig aanvoelt. Meng de afgekoelde gekarameliseerde sjalotjes en een handvol amandelschaafsel door het deeg heen.

Vet de grote kom in met wat olijfolie. Vorm het sjalottenbrood deeg in een grote bal en leg in de ingevette grote kom.

Dek af met plastic of een schone theedoek, zet de kom op een plek waar de temperatuur constant is. Laat een uur lang rijzen totdat het deeg in grootte verdubbeld is. 

Sjalottenbrood met bier
Sjalottenbrood met bier

Het sjalottenbrood met bier bakken – 1 uur 50 minuten

Haal het deeg uit de grote kom op een met olijfolie ingevet keukenblad. Je kunt 2 kleinere sjalottenbroden maken door het deeg in 2 delen te verdelen.

Haal de lucht dan wel uit beide stukken door deze nog kort te kneden en vorm terug in een balvorm. Dek het deeg af en laat deze nogmaals 25 tot 30 minuten rijzen.

Bedek de bakplaat met bakpapier. Leg de deegbal of 2 deegballen op de bakplaat. Laat het deeg dan nogmaals in volume verdubbelen, dit zal ongeveer een uur duren.

Je kunt merken of het deeg genoeg gerezen is doordat je een lichte weerstand voelt als je het deeg aanraakt met je vinger. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Snijd beide deegballen een aantal keren (kruislings) in met een scherp mes. Maak de wanden van de oven een beetje nat met behulp van een plantenspuit met water erin.

Bak de broden 2 minuten en bevochtig de ovenmuren dan opnieuw. Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 200 graden Celsius. Bak de broden dan in 15 tot 20 minuten tijd goudbruin.

Haal het sjalottenbrood uit de oven en plaats op een afkoelrek om compleet af te koelen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

9 waarderingen
😍
9
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Sjalottenbrood met bier"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.