Rode linzensalade met gamba's
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rode linzensalade met gamba's

Verfrissende zomerse salade die klaar is in 20 minuten. Rode linzensalade met gamba's is het lekkerst op een warme zomerdag. Met knoflook !

20 minuten
4 personen
Rode linzensalade met gamba's ingrediënten
Recept rode linzensalade met gamba's

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rode linzen in ongeveer 10 minuten gaar, de tijd is afhankelijk van de soort linzen die je gekozen hebt. 

Pel de knoflookteentjes en de garnalen. Controleer of de garnalen mooi schoon zijn. Heb je geen gepelde garnalen? Gebruik dan een klein keukenmesje om een snede te maken over de gehele lengte van de garnaal. Haal dan het darmkanaal eruit. 

Voeg ongeveer 6 eetlepels olijfolie toe aan een grote bakpan en voeg daar de knoflookteentjes aan toe. Zet het vuur op de allerlaagste stand om de knoflook in de olie op te laten nemen. 

Was de gemengde sla en gebruik een sladroger om de bladeren weer goed droog te krijgen. Was de komkommer(s) en snijd deze in blokjes of lange plakken.

Rode linzensalade met gamba's
Rode linzensalade met gamba's

Afmaken van de rode linzensalade met gamba's – 5 minuten

Giet de rode linzen af en verdeel deze over de borden. Voeg dan de gemengde sla toe samen met de komkommerplakken. Haal de knoflookteentjes uit de olijfolie en zet het vuur hoger. 

Bak de garnalen een aantal minuten en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de garnalen over de borden en gebruik de olijfolie met knoflook als dressing. Maak de garnalen salade af met taugé. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
254.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
8.43 g
1.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
21.75 g
3.18 g
Eiwitten
6.16 g
Vezels
3.28 g
Natrium
366.54 mg
Mineralen
Ijzer
1.87 mg
Calcium
58.57 mg
Magnesium
29.58 mg
Kalium
29.58 mg
Fosfor
110.91 mg
Koper
0.28 mg
Zink
0.79 mg
Jodium
6.09 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
15.39 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.1 mg
Vitamine B6
0.33 mg
Vitamine B12
0.5 µg
Foliumzuur
33.45 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rode linzensalade met gamba's"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.