Er zijn verschillende manieren om harissa te maken. Het is niet moeilijk, deze versie met gedroogde pepers is in Tunesië de meest gebruikte manier.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-01-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-harissa-maken
Plaats de gedroogde pepers in heet water, dek de kom af met huishoudfolie en laat de pepers zacht worden in ongeveer een half uur.
Pel ondertussen de knoflooktenen. Verwijder de steeltjes en de zaadlijsten van de rode pepers.
Je kunt de peperpasta in een vijzel of kleine blender maken. Pureer de pepers samen met de knoflook tot een gladde pasta. Maak deze iets smeuïger met het water waar de pepers in lagen of gebruik een scheutje olijfolie.
Voeg het korianderzaad, karwijzaad en zout toe en pureer tot een gladde pasta. Je kunt de harissa nu voor allerlei verschillende gerechten gebruiken zoals met kip of meng het eens door de mayonaise en besmeer een broodje met harissa mayonaise. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-01-2022, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Welke pepers voor harissa?
Je kunt allerlei soorten gedroogde pepers gebruiken, je kunt er ook een combinatie van maken. Denk hierbij aan Guajillo pepers of Chipotle pepers. Deze zijn meestal te koop bij de toko.
Hoe lang kan ik harissa bewaren?
Je kunt de harissa in een goed afgesloten bakje tot wel een maand bewaren. Als je deze nog langer wilt bewaren kun je deze ook enkele maanden bewaren in de vriezer.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.