Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

(90)

Zelf dumpling vellen maken is veel makkelijker dan je zou denken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, dat zó simpel zó lekker kan zijn!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-09-2023

Dumpling vellen kun je op veel plekken kopen, wel zo makkelijk en handig maar zelfgemaakte gyoza vellen zijn nog veel lekkerder en zeker de moeite waard om eens te proberen.

Het maken van gyoza vellen, ofwel dumpling vellen, is ook nog eens leuk om te doen. Je zelfgemaakte gyoza's of dumplings krijgen hierdoor pas echt een next level smaak.

Ze zijn al te maken met enkel bloem, water en zout. Daarnaast gebruik je maizena, tapioca meel of rijstmeel om plakken te voorkomen tijdens het uitrollen. Inclusief handige tips hoe je het deeg zo makkelijk mogelijk in gelijke delen kunt verdelen.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Basisrecepten
Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Ingrediënten


  • 250 gram bloem
  • 125 ml lauwwarm water
  • halve theelepel zout
  • maizena (of gebruik tapioca meel of rijstmeel)

Kookgerei nodig


  • optioneel: elektrische mixer
  • kom
  • huishoudfolie of schone theedoek
  • deegroller

Zelf dumpling (gyoza) vellen maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Basisrecepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-dumpling-gyoza-vellen-maken


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Je kunt het deeg kneden met de hand of met een elektrische mixer.

Meng bloem samen met zout en voeg dan geleidelijk het lauwwarme water toe terwijl je blijft kneden. Het deeg zal er eerst een beetje kruimelig uitzien, maar hoe langer je zult kneden hoe elastischer en zachter het deeg zal worden.

Kneed het deeg ongeveer 10 minuten lang en vorm het dan tot een mooie deegbal. Bestrooi een kom met een beetje bloem en plaats hier de deegbal in. Dek af met huishoudfolie en laat deze een uur rusten.

Zelf dumpling (gyoza) vellen maken
Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

De vellen maken – 30 minuten

Druk met je duim in het midden van de deegbal en vorm dan met je handen een ring. Zorg dat de ring overal even dik is.

Het gyoza deeg bewerken
Het gyoza deeg bewerken

Snijd de ring door de helft en leg dan de 2 helften naast elkaar. Snijd deze nogmaals door de helft en leg deze opnieuw naast elkaar. Snijd deze dan in gelijke stukjes, zo hou je precies 24 stukjes over.

Gyoza deeg in stukjes verdelen
Gyoza deeg in stukjes verdelen

Rol elk stukje uit tot een klein rondje, zorg dat ze niet te dun maar ook niet te dik zijn. Bestrooi deze tussentijds met een beetje maizena, tapioca meel of rijstmeel om plakken te voorkomen. 

Je kunt ze dan opstapelen en ondertussen bewaren onder een schone theedoek zodat ze niet zullen uitdrogen. Je kunt het deeg nu gebruiken om heerlijke dumplings of gyoza's van te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-09-2023


Waardeer dit recept!
90 stemmen

0 reacties op Zelf dumpling (gyoza) vellen maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.