Zelf clotted cream maken

(22)

Zelf clotted cream maken is makkelijker dan je zou denken. Met maar 2 ingrediënten, wat van je tijd en geduld. Een must voor bij je Britse scones!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-05-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-06-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie High tea recepten
Zelf clotted cream maken

Ingrediënten


  • 500 ml verse volle slagroom
  • 20 gram roomboter

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan met dikke bodem
  • houten lepel
  • grote kom of schaal

Zelf clotted cream maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie High tea recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-clotted-cream-maken


Het belangrijkste is de soort slagroom en roomboter die je gebruikt. De slagroom kan het beste een hoog percentage vet bevatten. Het beste kunnen zowel de slagroom en de boter beide van goede kwaliteit zijn.

Zelf clotted cream maken
Zelf clotted cream maken

Zelf clotted cream maken – 30 minuten + wachttijd

Plaats de volle slagroom samen met roomboter in een pan met dikke bodem. Zorg ervoor dat de pan niet te klein is, als de oppervlakte namelijk te klein is zal het erg lang duren voor de clotted cream klaar is.

Verwarm de room en boter op laag vuur en roer af en toe zachtjes met een houten lepel. Zodra het mengsel rustig kookt, roer je deze continu met een houten lepel. Dit zorgt ervoor dat de room niet aan de bodem aankoekt.

Laat het mengsel, terwijl je continu zachtjes roert, indikken tot de helft. Je zult zien dat het mengsel al dikker is geworden. Schep het mengsel dan in een kom en laat deze afkoelen tot kamertemperatuur. Hoe breder de kom is, hoe meer ‘korst’ de clotted cream zal krijgen.

Zet het roommengsel een nacht in de koelkast, zo zal deze nog dikker worden. Klassiek het lekkerste en een must bij Britse scones!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-05-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-06-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Zelf clotted cream maken: Veel gestelde vragen

Wat is clotted cream?

Clotted cream is een dikke extra romige room die in Engeland gegeten wordt bij scones.

Hoe lang kun je clotted cream bewaren?

Je kunt clotted cream een paar dagen goed houden in de koelkast. Wil je de clotted cream iets langer bewaren, dan kun je deze het beste in steriele weckpotten in de koelkast bewaren. 

0 reacties op Zelf clotted cream maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.