Reacties op Yaki Udon

Een Japanse klassieker met heerlijke dikke Udon noedels, een simpel sausje, biefstuk en groenten. Deze Yaki Udon is een perfecte snelle doordeweekse maaltijd.

Adriaan van der Velde plaatste op 28-08-2021 om 11:48:41
Gravatar van Adriaan van der Velde Hallo, enige opmerkingen bij dit recept. Persoonlijk zou ik de biefstuk veel korter bakken 20 - 30 seconden en deze dan uit de pan en terzijde leggen Zo houdt de biefstuk veel meer smaak. Saus kun je eens proberen zonder de suiker of anderzijds naar smaak varieren. Groetjes - Adriaan
Ohmydish plaatste op 28-08-2021 om 15:31:04
Gravatar van Ohmydish Hallo Adriaan, bedankt voor je bericht. Dit is een klassiek Japans gerecht, zoals dat daar gemaakt wordt. Je kunt natuurlijk variëren wat je wilt, maar dan zal het niet meer klassiek zijn. Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken, maar de champignons en kool hebben kort nodig en worden het vaakste gebruikt bij een Yaki Udon. In een echte wok (een stalen dus!) worden dan ook de ingrediënten naar de zijkant geschoven, dan krijgen ze niet veel garing en de ingrediënten in het midden wel. Dan krijgen ze de volledig authentieke woksmaak, zoals dat bedoeld is in een wokgerecht zoals deze. Dit heet ook wel "wok hay". Groetjes, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.