Wraps met kip

(11)

Deze heerlijke tortilla wraps met kip zijn kruidig, een tikkeltje pittig en fris tegelijk met lekker veel groenten. Een perfecte doordeweekse maaltijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Wraps met kip

Ingrediënten


  • 8 tortilla wraps
  • 3 kipfilets
  • ¼e theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½e theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout naar smaak
  • 3 paprika's
  • 2 bosuien
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • halve citroen
  • 1 theelepel chili poeder
  • 100 gram mais
  • 300 gram rode kidneybonen
  • handvol veldsla
  • halve komkommer

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • kleine kom
  • lepel
  • optioneel: slacentrifuge

Wraps met kip Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wraps-met-kip


Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Voeg ¼e theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, halve theelepel komijn, 1 theelepel knoflookpoeder en een flinke snuf zout toe aan de kip. Meng goed en laat de kip marineren terwijl je de groenten snijd.

Was indien nodig de veldsla en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Was een halve komkommer en snijd deze in vrij grove stukken.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd deze in reepjes. Snijd de bosuien in ringen.

Wraps met kip
Wraps met kip

De wraps met kip afmaken – 20 minuten

Maak een simpele saus door 5 eetlepels crème fraîche samen met het sap en rasp van een halve citroen. Breng op smaak met 1 theelepel chilipoeder. 

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de blokjes kipfilet. 

Voeg de reepjes paprika toe en bak het geheel ongeveer 5 tot 10 minuten lang tot de kip gaar is en de paprika redelijk zacht is geworden.

Verwarm elke tortilla, dit kun je het makkelijkste doen door deze kort aan beide kanten te bakken in een droge bakpan. Besmeer de tortilla's met de saus en verdeel de kip en paprika over het midden van elke tortilla.

Verdeel hier een beetje veldsla, komkommer en bosui over. Serveer eventueel met meer saus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-10-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Wraps met kip: Veel gestelde vragen

Hoeveel wraps per persoon?

Over het algemeen kun je rekening houden met 2 wraps per persoon.

Hoe vul je een wrap?

Je kunt een wrap op verschillende manieren vullen. Je kunt de vulling in het midden leggen en de zijkanten eroverheen vouwen. 

Je kunt ook een stukje van de onderkant vrij van vulling laten en deze eerst over de vulling vouwen voordat je de zijkanten eroverheen gaat vouwen.

0 reacties op Wraps met kip

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.