Witlofbootjes met kip kerrie

(20)

Op zoek naar een leuk borrelhapje, of als hapje tijdens de jaarwisseling? Deze witlofbootjes met kip kerrie zijn super lekker, krokant en ook nog eens snel te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-12-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Witlofbootjes met kip kerrie

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1½ eetlepels mayonaise
  • 4 stronkjes witlof of roodlof
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 mandarijntjes
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Pan
  • 2 vorken
  • Diepe kom
  • Snijplank
  • (koks) mes

Witlofbootjes met kip kerrie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlofbootjes-met-kip-kerrie


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg 2 kipfilets toe aan het water en zet het vuur lager. Laat de kipfilets helemaal gaar worden.

Haal de kipfilets dan uit het water en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Trek met behulp van 2 vorken het vlees uit elkaar en voeg toe aan een diepe kom.

Pel 2 mandarijntjes en maak alle mandarijn partjes los. Snijd met behulp van een scherp mes de mandarijn partjes in zo klein en fijn mogelijke blokjes of stukjes.

Witlofbootjes met kip kerrie
Witlofbootjes met kip kerrie

De witlofbootjes met kip kerrie afmaken – 5 minuten

Voeg 3 eetlepels crème fraîche, 1½ eetlepel mayonaise en 2 theelepels kerriepoeder toe aan de ‘pulled chicken’. Meng alles goed door elkaar heen.

Voeg nu ook de fijngesneden mandarijn stukjes toe. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. 

Was de witlofstronkjes en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Snijd de harde onderkant van het stronkje witlof af en verdeel de witlofbladeren over een groot bord of schaal.

Schep naar eigen inzicht het kip kerrie mengsel op de binnenkant van de witlof. Herhaal voor de resterende bladeren en serveer direct. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-12-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Witlofbootjes met kip kerrie: Veel gestelde vragen

Waarom is de witloof paars in dit recept?

Dit komt doordat dit een een Belgische witlofsoort is. Deze hebben een mooie paarse gloed aan het uiteinde van de bladeren. Je kunt ook ‘gewone’ witlof gebruiken.

Kan ik de witlofbootjes met kip kerrie ook vooraf maken?

Je kunt de kip kerrie een dag vooraf maken. Om ruimte te besparen -om te voorkomen dat de saus uit gaat lopen- kun je het beste op de dag zelf de kip kerrie op de witlofblaadjes leggen.

Ik heb nog kip kerrie over, wat kan ik daarmee doen?

Zoals de welbekende bakjes met kip kerrie salade kun je het restant ook prima op een boterham of broodje eten.

0 reacties op Witlofbootjes met kip kerrie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.