Truffelsaus

(7)

Deze makkelijke truffelsaus zit boordevol smaak door de rode port, de ideale saus voor bij een stukje vlees tijdens de feestdagen. Makkelijk te maken zonder ingewikkelde ingrediënten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen
Truffelsaus

Ingrediënten


  • scheutje truffelolie
  • 3 eetlepels truffel tapenade
  • 50 ml rode port
  • 200 ml kalfsfond
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 40 gram roomboter

Kookgerei nodig


  • kleine sauspan
  • houten lepel
  • klein mesje
  • garde

Truffelsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/truffelsaus


Truffelsaus maken – 15 minuten

Verhit een scheutje truffelolie in een kleine sauspan en voeg de truffel tapenade toe. Bak dit kort zodat de smaken goed vrijkomen en blus af met 50 ml rode port.

Schenk 200 ml kalfsfond erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een snufje zwarte peper en zout.

Truffelsaus
Truffelsaus

Snijd de roomboter in blokjes en voeg deze één voor één toe, roer met een garde zodat de boter zal smelten. Voeg alle blokjes boter toe en je zult merken dat de saus dikker zal worden.

Serveer de truffelsaus eventueel met een beetje extra truffelolie bovenop. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Truffelsaus: Veel gestelde vragen

Kan ik de truffelolie weglaten?

Je kunt de truffelolie eventueel vervangen door olijfolie, of laat de olie volledig weg.

Ik kan geen kalfsfond vinden, wat nu?

Je kunt behalve kalfsfond eventueel sterke runderbouillon gebruiken.

0 reacties op Truffelsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.