Tartiflette

(8)

Een tartiflette is een Frans gerecht oorspronkelijk uit de Savoie regio in de Franse alpen. Gemaakt van aardappelen, reblochon kaas, spek en ui.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Tartiflette

Ingrediënten


  • 250 ml slagroom
  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram spekjes
  • 2 Reblochon kazen (250 gram elk)
  • Zout en peper
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • Grote diepe bakpan met deksel
  • Oven met grillstand
  • Houten lepel

Tartiflette Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tartiflette


Voorbereiding – 5 minuten

Wij konden voor dit recept helaas geen Reblochon vinden, en hebben Camembert kaas gebruikt. Officieel maak je dit gerecht met Franse Reblochon kaas. Kook de vastkokende aardappelen aan de hand van de verpakking.

Wij hebben voorgekookte aardappelen gebruikt aangezien de smaken van het spek en de kaas dit gerecht gaan overheersen. Snijd de vastkokende aardappelen na het koken doormidden. Snijd de sjalotten, rode peper en tenen knoflook zo fijn mogelijk.

Je kunt ervoor kiezen om de zaadlijsten in de rode peper te laten, dit zal het gerecht pittiger maken. Snijd de Reblochon kaas (of Camembert) doormidden.

Plaats de kazen met de snijkant naar beneden en snijd de kazen over de lengte doormidden, zodat 8 halve kaas rondjes overhoudt. 

Tartiflette
Tartiflette

De Tartiflette afmaken – 15 minuten

Verhit de diepe grote bakpan en voeg dan de spekjes toe, zonder boter of olijfolie. Voeg de slagroom na 5 minuten toe, en roer. Voeg sjalotjes, knoflook en rode peper na 2 minuten toe. Zet het vuur lager en voeg dan de vastkokende aardappelen toe.

Plaats bovenop de aardappelen de Reblochon kaas, en plaats de deksel op de pan. Laat de tartiflette 6 tot 8 minuten door pruttelen, of totdat de kaas geheel gesmolten is. Roer dit gerecht niet door elkaar, niet aankomen en rustig laten koken.

Haal dan de grote bakpan van het vuur en plaats deze in de oven op de hoogste grillstand. Garneer met gesneden verse peterselie. De tartiflette is het lekkerst met een glas Bordeaux wijn. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Tartiflette

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.