Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

(14)

Deze tagliata di manzo, ofwel een Italiaanse biefstuksalade, is een makkelijke salade van rucola, tomaatjes, Parmezaanse kaas en biefstuk.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

Ingrediënten


  • 4 biefstukken
  • 4 handenvol rucola
  • flinke handvol cherrytomaatjes
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • grof zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • grote bakpan

Tagliata - Italiaanse biefstuksalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/tagliata-italiaanse-biefstuksalade


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Haal de biefstukken vooraf uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Breng de biefstukken op smaak met een beetje zwarte peper en grof zeezout.

Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Was indien nodig de rucola en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Verwijder eventueel de harde steeltjes van de rucola.

Tagliata - Italiaanse biefstuksalade
Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

De Tagliata - Italiaanse biefstuksalade afmaken – 20 minuten

Verdeel een flinke handvol rucola per bord, verdeel hier cherrytomaatjes en Parmezaanse kaas over. Besprenkel de salade met een beetje olijfolie, zwarte peper en grof zeezout.

Verhit een scheutje olie in een grote bakpan op hoog vuur en bak de biefstukken mooi bruin aan beide kanten. Zorg ervoor dat de biefstukken mooi rosé zijn en pak deze in met aluminiumfolie.

Laat de biefstukken 5 tot 10 minuten rusten, snijd ze dan in stukjes en leg deze bovenop de salade. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Tagliata - Italiaanse biefstuksalade: Veel gestelde vragen

Wat is tagliata di manzo?

Tagliata di manzo is een Italiaanse salade met biefstuk, rucola, tomaatjes en Parmezaanse kaas.

Tagliata betekent afsnijden, di manzo betekent van rundvlees. Vrij vertaald betekent het ‘stuk rundvlees’.

Welk vlees voor tagliata?

Meestal wordt er voor tagliata, wat een ‘stuk rundvlees’ betekent, biefstuk, entrecôte of ribeye gebruikt.

0 reacties op Tagliata - Italiaanse biefstuksalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.