Spitskool met kerrie

(55)

Het roerbakken van spitskool met kerrie is ontzettend makkelijk en daarmee het perfecte bijgerecht. Kruidige kool met o.a. ui en knoflook.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Spitskool met kerrie

Ingrediënten


  • 1 spitskool
  • 3 eetlepels kerrie
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie
  • scheutje water

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • diepe bakpan of wok (met deksel)
  • houten lepel

Spitskool met kerrie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spitskool-met-kerrie


Voorbereiding – 15 minuten

Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de spitskool en snijd de kool in stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Spitskool met kerrie
Spitskool met kerrie

De spitskool met kerrie afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan de helft van de kool toe en bak enkele minuten mee.

Voeg dan de andere helft van de kool toe en bak de spitskool ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Voeg het paprikapoeder en de kerrie toe samen met peper en zout en bak nog kort mee.

Schenk een scheut water erbij, draai het vuur tot middelhoog en plaats de deksel op de pan. Laat de spitskool zachter worden in ongeveer 10 minuten. 

Haal de deksel van de pan zodra de spitskool zacht is en zet het vuur eventueel nog even hoog om het water te laten verdampen. Breng nogmaals op smaak met peper en zout. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-04-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
55 stemmen

Spitskool met kerrie: Veel gestelde vragen

Wat eet je bij spitskool met kerrie?

Deze kruidige spitskool is lekker met veel verschillende gerechten. In een simpel AVG'tje, maar ook lekker met rijst of couscous.

Wat is het verschil tussen witte kool en spitskool?

Spitskool is een kleine koolsoort, het is een verse zomergroente. Dat is direct het grootste verschil; het is geen wintergroente zoals de witte kool. 

Spitskool is iets zachter van smaak dan witte kool.

0 reacties op Spitskool met kerrie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.