Spareribs uit de oven

(15)

Met deze tips blijven je spareribs uit de oven super sappig. De sparerib marinade is heerlijk kruidig en makkelijk om te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 3 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Spareribs uit de oven

Ingrediënten


  • 1 kg spareribs
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 100 ml barbecuesaus

Kookgerei nodig


  • kleine kom
  • oven
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • siliconen kwast
  • optioneel: barbecue

Spareribs uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spareribs-uit-de-oven


Spareribs marinade – 10 minuten + marineertijd

Verwijder het vlies (membraan) van de onderkant van de spareribs, dit is de holle kant. Dit zorgt ervoor dat de smaken beter kunnen intrekken in het vlees en dat het vlees malser zal worden.

Meng alle kruiden en verdeel dit over de spareribs, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn. Dek af met huishoudfolie en laat dit minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, marineren.

Vlies verwijderen rauwe spareribs
Vlies verwijderen rauwe spareribs

Spareribs in de oven bereiden – 3 uur

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Plaats de gemarineerde spareribs in een grote ovenschaal, zorg ervoor dat de ribs elkaar zo min mogelijk overlappen. Schenk een laagje water bij de spareribs en dek af met aluminiumfolie.

Bak de spareribs minimaal 2,5 uur in de voorverwarmde oven, de spareribs zullen nu ontzettend mals zijn en van het bot afvallen.

Spareribs uit de oven
Spareribs uit de oven

Verhoog de oven temperatuur naar 220 graden, of bak de spareribs verder op een hete barbecue. 

Besmeer de spareribs met een laag barbecuesaus en bak deze nog ongeveer een half uur in de hete oven. Besmeer de spareribs elke 10 minuten opnieuw met meer barbecuesaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-04-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Spareribs uit de oven: Veel gestelde vragen

Is 1 kilo spareribs veel?

1 kilo spareribs klinkt als veel, maar van een kilo spareribs is vaak de helft bot. Houd hier daarom rekening mee tijdens het kopen van spareribs voor de barbecue. Een kilo spareribs is doorgaans maar genoeg voor ongeveer 2 personen.

Wat voor vlees zijn spareribs?

Spareribs zijn de ribben van een varken, het is het vlees dat onder de borst, schouders en maag zit.

0 reacties op Spareribs uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.