Salade met geroosterde pompoen en kappertjes

(6)

Deze salade met geroosterde pompoen en kappertjes is het ideale feestelijke voorgerecht met pompoen. Een pompoen salade met gefrituurde kappertjes, een verrassend lekker gerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Salade met geroosterde pompoen en kappertjes

Ingrediënten


  • halve flespompoen
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 12 kapperappeltjes
  • flinke handvol rucola
  • kleine handvol pompoenpitten
  • zonnebloemolie
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 25 ml appel cider azijn
  • halve eetlepel honing
  • 50 ml hazelnootolie

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • champignonborstel of keukenpapier
  • optioneel: sla centrifuge
  • klein vergiet
  • kleine kom
  • garde
  • 2 grote bakpannen
  • schuimspaan
  • bord met keukenpapier

Salade met geroosterde pompoen en kappertjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-geroosterde-pompoen-en-kappertjes


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

Je kunt de flespompoen schillen, maar dat hoeft niet per se omdat je deze met schil kunt eten. Verwijder de pitten en snijd een halve pompoen in plakken, niet te dun. 

Maak ondertussen de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in vieren. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Plaats 4 eetlepels kappertjes in een vergiet en zorg dat deze zo droog mogelijk zijn.

Maak een simpele dressing door 25 ml appel cider azijn, een halve eetlepel honing en 50 ml hazelnotenolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Salade met geroosterde pompoen en kappertjes
Salade met geroosterde pompoen en kappertjes

De salade met geroosterde pompoen en kappertjes afmaken – 15 minuten

Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen ongeveer 10 minuten in de oven, tot deze zacht zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van de dikte van de pompoen.

Verhit ondertussen een laag zonnebloemolie in een bakpan. Frituur hierin de kappertjes enkele minuten, tot ze krokant zijn. Verplaats deze naar keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de champignons mooi goudbruin. Breng deze op smaak met peper en zout.

Verdeel de rucola over 4 borden, verdeel hier de geroosterde pompoen, gebakken champignons en dressing over. Maak af met gefrituurde kappertjes, kapperappeltjes en pompoenpitten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-12-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Salade met geroosterde pompoen en kappertjes: Veel gestelde vragen

Wat zijn kapperappeltjes?

Kapperappeltjes worden ook wel appelkappertjes genoemd. Het zijn de onrijpe vruchten van de kappertjesplant.

Hoe smaken kapperappeltjes?

Ingemaakte kapperappeltjes zijn een beetje zout en fris tegelijk, net zoals de bekende kappertjes maar dan met een iets krokante textuur.

0 reacties op Salade met geroosterde pompoen en kappertjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.