Rode coleslaw

(7)

Deze vrolijke rode coleslaw is gemaakt van rode kool, wortel en ui. Een lekkere frisse salade dat je bij een barbecue of lunch gerecht kunt serveren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades Calorieën 153 calorieën p.p.
Rode coleslaw

Ingrediënten


  • ½ rode kool
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel venkelzaad
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grove rasp
  • grote kom
  • kleine kom
  • garde
  • dunschiller

Rode coleslaw Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades Calorieën 153 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-coleslaw


Voorbereiding – 15 minuten

Voeg 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel suiker en 1 theelepel venkelzaad toe aan een kleine kom. Meng dit met behulp van een garde tot een mooie saus, breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en halveer deze. Verwijder dan ook de harde kern en stengel, rasp de rode kool grof met de rasp in een grote kom.

Schil de 2 wortels met een dunschiller. Pel de ui en rasp deze samen met de wortel in de grote kom. Meng de geraspte rode kool, wortel en ui samen in de grote kom.

Rode coleslaw
Rode coleslaw

De rode coleslaw afmaken – 5 minuten

Meng de saus van mayonaise en rode wijnazijn door de geraspte rode kool, wortel en ui heen. Meng de dressing pas door de rode coleslaw heen als je de salade niet lang erna wilt gaan serveren. Als je dit namelijk te vroeg doet, zullen de groenten te zacht worden.

Breng de rode coleslaw op smaak met peper en zout. Je kunt ervoor kiezen om de smaken in te laten trekken door deze een uur lang in de koelkast te bewaren. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-01-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Rode coleslaw: Veel gestelde vragen

Kan ik de rode kool ook vervangen?

Een klassieke coleslaw is met witte kool. Maar ook andere soorten kool zijn er erg lekker bij. Je kunt het recept voor een klassieke coleslaw hier vinden.

Hoe lang kan ik de rode coleslaw bewaren?

Je kunt de rode coleslaw een aantal dagen bewaren, mits afgedekt en in de koelkast.

Wat eet je bij een rode coleslaw?

Behalve barbecue gerechten kun je een rode coleslaw ook in een burger met pulled chicken serveren. Het recept voor snelle pulled chicken kun je hier vinden.

0 reacties op Rode coleslaw

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.