Rauwkostsalade

(38)

Een frisse rauwkostsalade met een simpele yoghurtdressing is een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue of lunch. Lekker met witte kool en wortel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch
Rauwkostsalade

Ingrediënten


  • halve witte kool
  • 6 wortels
  • 1 grote ui
  • flinke handvol verse peterselie
  • 2 theelepels mosterd
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 125 gram naturel yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • garde
  • grove rasp of keukenmachine
  • snijplank & koksmes

Rauwkostsalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rauwkostsalade


Voorbereiding -- 20 minuten

Meng mosterd samen met witte wijnazijn in de grote kom. Schenk er druppelsgewijs de zonnebloemolie bij terwijl je mengt met een garde. Door de olie langzaam bij de azijn te schenken zal het zich goed mengen. 

Roer de yoghurt door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witte kool en rasp de witte kool. Schil de wortels, verwijder de uiteindes en rasp deze dan ook. Pel en rasp de ui.

Rauwkostsalade
Rauwkostsalade

Rauwkostsalade afmaken -- 10 minuten

Meng de geraspte witte kool, wortel en ui door de yoghurt dressing. Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de salade. Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout.

Als je de salade laat intrekken, zal de smaak nog beter zijn. Een ideale rauwkostsalade voor bij de barbecue of lunch. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-04-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
38 stemmen

Rauwkostsalade: Veel gestelde vragen

Kun je andere soorten groenten toevoegen aan de rauwkostsalade?

Je kunt met veel verschillende soorten groenten variëren, maak deze salade bijvoorbeeld een keer met radijs en stukjes paprika.

Wat voor soort dressing is ook lekker bij een rauwkostsalade?

Behalve een yoghurtdressing is een dressing op basis van mayonaise ook erg lekker. Of gebruik een vinaigrette om een lekkere fris-zure salade te maken.

0 reacties op Rauwkostsalade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.