Een pompoenstamppot met gehaktballetjes in een ketjapsaus is een heerlijke doordeweekse maaltijd tijdens een koude herfst- of winterdag. Extra lekker met geroosterde pompoen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenstamppot
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vul een grote pan met een flinke laag water en breng aan de kook.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in grove stukken. Pel de uien en snijd 1 ui grof en 1 ui fijn.
Verdeel de pompoen en grove ui over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg de takjes tijm ertussen. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten, tot de ui en pompoen volledig zacht zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van het formaat van de pompoenstukken.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze grof. Plaats de aardappelen in het kokende water en kook deze gaar in ongeveer 20 minuten.
Meng het gehakt met de fijngesneden ui, 1 ei en een handvol paneermeel. Voeg net zoveel paneermeel toe tot je balletjes kunt vormen, maar voeg niet teveel toe want dan zal de smaak minder worden.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol kleine gehaktballetjes met je handen.
Verhit ongeveer 50 gram boter in een grote bakpan en bak de gehaktballetjes mooi bruin. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze enkele minuten mee.
Schenk 100 ml ketjap erbij en laat de gehaktballetjes gaar worden in ongeveer 10 minuten.
Giet ondertussen de aardappelen af zodra deze gaar zijn en voeg de pompoen en ui toe (zonder tijmtakjes). Gebruik een aardappelstamper om de stamppot te maken en maak smeuïg met een klontje boter en een scheut melk.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballetjes en maak af met pompoenpitten, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Welke pompoen voor pompoenstamppot?
Je kunt alle soorten pompoen gebruiken die je wilt, zoals een flespompoen, hokkaido pompoen of een stuk van een reuzenpompoen.
Kan ik spekjes toevoegen aan de stamppot?
Je kunt eventueel gebakken spekjes toevoegen aan de pompoenstamppot, stukjes appel combineren er ook lekker bij.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.