Pompoenlasagne met erwtjes

(2)

Lasagne is altijd lekker, maak eens een pompoenlasagne met erwtjes; een echte herfst avondmaaltijd! Kan ook gemaakt worden zonder spekjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoenlasagne met erwtjes

Ingrediënten


  • 1 (fles)pompoen
  • klein handjevol takjes verse tijm
  • ongeveer 15 lasagne vellen
  • 1 theelepel cayenne peper
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 recept voor bechamelsaus
  • 300 gram spekjes
  • ongeveer 250 gram erwtjes
  • peper en zout naar smaak
  • 2 rolletjes zachte geitenkaas
  • optioneel: verse peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • middelgrote bakpan
  • grote ovenschaal
  • eventueel aluminiumfolie

Pompoenlasagne met erwtjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenlasagne-met-erwtjes


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Tip: het is niet nodig om de pompoen te schillen, verwijder wel de pitten met een lepel en snijd de pompoen dan in vrij dunne plakken.

Verdeel de plakken dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Verdeel er dan ook verse tijm, cayennepeper, peper en zout over.

Rooster de pompoenplakken ongeveer 15 minuten in de oven, draai ze halverwege een keer om. Maak ondertussen de bechamelsaus.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de ui en knoflook in een middelgrote bakpan voor enkele minuten. 

Pompoenlasagne met erwtjes
Pompoenlasagne met erwtjes

De pompoenlasagne met erwtjes afmaken – 40 minuten

Verwijder de tijmtakjes en begin met een laag pompoen in de ovenschaal.

Plaats dan een laag lasagnevellen en vervolgens een laag bechamelsaus, zorg dat de vellen hiermee bedekt zijn zodat ze evenredig gaar worden.

Verdeel daar dan een deel van de erwtjes en spekjes mengsel over en herhaal dit dan. Eindig met een laag geitenkaas en bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar.

Als de bovenkant te donker gaat worden, maar de lasagne is nog niet gaar, kun je deze afdekken met aluminiumfolie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Pompoenlasagne met erwtjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.