Deze pompoen pannenkoeken zijn heerlijke herfstige pannenkoekjes voor een extra lekker ontbijt tijdens koude(re) dagen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-pannenkoeken
Meng de melk samen met pompoenpuree, zonnebloemolie, suiker, ei en een theelepel vanille extract.
Voeg geleidelijk de bloem samen met de pumpkin spice mix toe en roer steeds glad met een garde.
Verhit een scheutje zonnebloem- of andere neutrale olie in een grote bakpan. Voeg het beslag toe in 3 bergjes voor mini pannenkoekjes, je kunt ook 1 grote pannenkoek maken.
Bak de pannenkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin in enkele minuten. Herhaal voor het resterende beslag en bak zo ongeveer 12 kleine pannenkoekjes.
Serveer bijvoorbeeld met poedersuiker of stroop. Ook lekker met gebakken appeltjes of banaan. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-01-2024
Hoe maak ik pompoenpuree?
Je kunt heel makkelijk zelf pompoenpuree maken door een pompoen te koken, stomen of bakken. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg.
Kan ik andere soorten melk gebruiken?
Volle of halfvolle melk is het lekkerste voor pannenkoeken, maar voor een lactosevrije versie kun je eventueel ook sojamelk of rijstmelk gebruiken.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.