Pittige gamba's

(38)

Dit lekkere Spaanse tapas hapje heb je zó klaargemaakt. Deze pittige gamba's met limoen en knoflook zijn om je vingers bij af te likken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Pittige gamba's

Ingrediënten


  • 8 grote verse gamba's
  • 2 knoflooktenen
  • Klein rood pepertje
  • ½ limoen
  • Tabasco
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Klein bosje verse bieslook

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Klein mesje
  • Hapjespan
  • Bakje of schaal
  • Eetlepel

Pittige gamba's Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-gambas


Voorbereiding – 5 minuten + 10 minuten wachten

Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan een bakje of schaal. Plet, pel en snijd de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Snijd ook een klein rood pepertje zo fijn mogelijk. Voeg dit toe aan het bakje of de schaal met zonnebloemolie.

Breng op smaak met peper, zout en een druppel of 6 Tabasco. Meng alles goed door elkaar met een lepel. Versnipper nu een klein handje verse bieslook zo fijn mogelijk.

Gebruik je verse gamba's? Snijd dan de kop eraf en verwijder ook de harde staart, het ‘jasje’ en de pootjes. Snijd het darmkanaal eruit met behulp van een klein mesje en spoel goed af onder koud stromend water. Je kunt deze stap overslaan als je gebruik maakt van gepelde gamba's.

Voeg de gepelde gamba's toe aan de bak met peper en knoflook. Schep goed door met een lepel en laat dit minimaal een minuut of 10 marineren.

Pittige gamba's
Pittige gamba's

De pittige gamba's bakken – 5 minuten

Verhit een hapjespan op middel-hoog vuur. Schep nu de gamba's samen met de olie, knoflook en peper toe aan de pan. Snijd de limoen doormidden.

Knijp het sap van een halve limoen over de gamba's heen tijdens het bakken. Bak de gamba's een aantal minuten lang aan beide kanten, voeg dan wat fijngesneden bieslook toe.

Bak nog een aantal minuten lang door, gamba's zijn in een mum van tijd gaar! Haal de gamba's uit de pan en serveer in een leuk schaaltje of bordje. Garneer deze leuke en snelle tapas met fijngesneden bieslook, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-03-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
38 stemmen

0 reacties op Pittige gamba's

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.