Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

(15)

Heerlijk kruidig en mals stoofvlees voor een perfect patatje stoofvlees. Zeg jij patat of friet? Hoe dan ook, het lekkerste stoofvlees maak je makkelijk zelf!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Ingrediënten


  • 600 gram runder stoofvlees
  • 2 uien
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 250 ml bier
  • klont boter
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • friet

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • 2 vorken

Patatje stoofvlees (friet stoofvlees) Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/patatje-stoofvlees-friet-stoofvlees


Stoofvlees maken – 15 minuten

Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van het stoofvlees. Je kunt het vlees in stukken snijden, maar het is makkelijker om een groter stuk na het bereiden met 2 vorken in kleine stukjes te verdelen.

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zwarte peper en zout. Pel de uien en snijd deze fijn.

Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)
Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Patatje stoofvlees afmaken – 3 uur + 30 minuten

Verhit een klont boter in een braadpan en bak het stoofvlees mooi bruin aan alle kanten. Bak de ui ongeveer 5 minuten mee.

Blus af met het bier en voeg 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels appel cider azijn en 3 eetlepels appelstroop toe.

Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat het stoofvlees ongeveer 3 uur zachtjes sudderen.

Trek het vlees in kleine stukjes met 2 vorken zodra het vlees helemaal gaar is. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes en plaats het geplukte vlees terug in de braadpan.

Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer het stoofvlees in de saus bij friet, dit kun je in olie of in de oven/airfryer bereiden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Patatje stoofvlees (friet stoofvlees): Veel gestelde vragen

Welk bier voor het maken van stoofvlees?

Je kunt ‘gewoon bier’ gebruiken voor het maken van stoofvlees, blond bier of donker bier heeft een complexere smaak dus zal het stoofvlees ook meer smaak geven.

Kan ik het stoofvlees ook in de slowcooker maken?

Je kunt het stoofvlees eventueel ook in de slowcooker bereiden, gebruik dan iets minder bier omdat je minder vocht nodig hebt in een slowcooker tov in de pan.

0 reacties op Patatje stoofvlees (friet stoofvlees)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.