Patatas bravas met aioli

(22)

Er gaat niets boven heerlijke tapas, deze klassieke aardappeltjes kent iedereen wel. Deze patatas bravas met aioli zijn eens iets anders dan met standaard tomatensaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-09-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 216 calorieën p.p.
Patatas bravas met aioli

Ingrediënten


  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 recept aioli

Kookgerei nodig


  • oven
  • grote ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • spatel

Patatas bravas met aioli Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks Calorieën 216 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/patatas-bravas-met-aioli


Voorbereiding – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de aardappels goed, we gaan ze namelijk niet schillen. Snijd de aardappelen in stukken, je kunt ze in partjes snijden of blokjes, net wat je wilt.

Verdeel de aardappels over een grote ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Meng een theelepel gerookte paprikapoeder door de aardappelstukjes samen met een flinke scheut olijfolie.

Breng de aardappels op smaak met peper en zout en bak de aardappels mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Draai ze tijdens het bakken een keer om. De exacte baktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel.

Patatas bravas met aioli
Patatas bravas met aioli

Patatas bravas met aioli afmaken – 10 minuten

Maak ondertussen een aioli dipsaus, je kunt eventueel ook kant-en-klaar aioli gebruiken.

Verdeel de goudbruine aardappels over kleine bakjes en serveer met aioli en eventueel andere tapas gerechtjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-09-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
22 stemmen

Patatas bravas met aioli: Veel gestelde vragen

Wanneer eet je patatas bravas?

In Spanje zijn patatas bravas onderdeel van tapas, dus samen met andere tapas gerechtjes. Vaak wordt dit pas later in de avond gegeten als avondeten, meestal rond 21.00u - 21.30u

Hoe worden patatas bravas ook wel genoemd?

Ook wel patatas à la brava of papas bravas.

0 reacties op Patatas bravas met aioli

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.