Pastinaak en wortel uit de oven

(27)

Geroosterde groenten zijn altijd een makkelijk bijgerecht, zoals deze pastinaak en wortel uit de oven. Licht zoete groenten, perfect tijdens de kerst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Pastinaak en wortel uit de oven

Ingrediënten


  • 3 grote pastinaken
  • 4 wortels
  • olijfolie
  • 2 eetlepels suiker
  • peper en grof zeezout naar smaak
  • paar takjes verse peterselie

Kookgerei nodig


  • oven
  • grote ovenschaal
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes

Pastinaak en wortel uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-en-wortel-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Schil de wortels en pastinaken, verwijder de uiteindes en was de groenten. Snijd de groenten in lange stukken, niet te dik maar ook niet te dun. 

Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Pastinaak en wortel uit de oven
Pastinaak en wortel uit de oven

Pastinaak en wortel uit de oven afmaken – 20 minuten

Meng de groenten in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en grof zeezout.

Bestrooi met ongeveer 2 eetlepels suiker, zo zullen de groenten lichtjes gaan karamelliseren in de oven.

Rooster de pastinaak en wortel ongeveer 20 minuten in de oven, schep de groenten af en toe om. De groenten zijn klaar als ze zacht zijn geworden en licht beginnen te kleuren.

Serveer met gehakte verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-03-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

Pastinaak en wortel uit de oven: Veel gestelde vragen

Waar smaakt pastinaak naar?

Een pastinaak heeft een uitgesproken smaak, maar is ook een tikkeltje zoet. Het heeft ook iets anijsachtig, maar niet zo sterk als bijvoorbeeld venkel.

Welke wortels kan ik het beste gebruiken?

Je kunt alle soorten wortels gebruiken, winterwortels of bospenen. Je kunt eventueel ook witte of paarse wortels gebruiken of een combinatie van kleuren.

0 reacties op Pastinaak en wortel uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.