Pasta bolognese

(27)

Een simpele basis voor pasta bolognese is makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Heerlijk met tomaat, gehakt en knoflook.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta bolognese

Ingrediënten


  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 4 knoflooktenen
  • 2 uien
  • 140 gram tomatenpuree
  • 500 ml passata, tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • olijfolie
  • 150 ml droge rode wijn
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote diepe bakpan
  • optioneel: deksel
  • houten lepel

Pasta bolognese Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-bolognese


Voorbereiding – 5 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Pasta bolognese
Pasta bolognese

De pasta bolognese afmaken – 55 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

Voeg tomatenpuree toe en bak nog enkele minuten mee. Giet 150 ml rode wijn erbij en laat dit volledig verdampen.

Schenk de passata erbij en zet het vuur laag. Laat de bolognese saus zachtjes pruttelen en voeg een eetlepel Provençaalse kruiden toe.

Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti al dente.

Laat de saus indikken en breng op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

Pasta bolognese: Veel gestelde vragen

Hoeveel pasta per persoon?

Reken voor een hoofdgerecht ongeveer 100 gram ongekookte pasta per persoon.

Kan ik ook groenten toevoegen aan mijn pasta bolognese?

Ik voeg meestal wortel en bleekselderij toe aan mijn bolognese saus. Je kunt eventueel ook paprika en courgette toevoegen. Een pastasaus is een goede manier om restjes groenten te gebruiken en de groentelade leeg te maken.

0 reacties op Pasta bolognese

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.