Ossenhaaspuntjes

(34)

Deze heerlijke ossenhaaspuntjes zijn geïnspireerd door restaurant 't Zusje. Met een heerlijke en makkelijke soja-sesam saus en het meest malse vlees van de koe.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Ossenhaaspuntjes

Ingrediënten


  • 650 gram ossenhaas
  • peper en zout naar smaak
  • 50 ml sojasaus
  • 20 ml sesamolie
  • halve citroen
  • 1 kleine knoflookteen
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 75 ml zonnebloemolie + extra
  • kleine handvol geroosterde sesamzaadjes

Kookgerei nodig


  • kleine blender of staafmixer
  • grill pan
  • vleestang

Ossenhaaspuntjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ossenhaaspuntjes


Voorbereiding – 15 minuten

Haal het vlees uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Voeg 50 ml sojasaus samen met het sap van een halve citroen, 50 gram bruine basterdsuiker en een knoflookteen toe aan een kleine blender. Pureer tot het glad is en voeg dan langzaam 20 ml sesamolie en 75 ml zonnebloemolie toe terwijl je blijft mengen.

Je zult merken dat de olie de saus dikker zal maken. Snijd de ossenhaas in puntjes en bedek deze met een heel klein beetje olie.

Ossenhaaspuntjes
Ossenhaaspuntjes

Ossenhaaspuntjes afmaken – 5 minuten

Verhit een grill pan op hoog vuur en grill de ossenhaas puntjes kort aan beide kanten. Zorg ervoor dat het grill patroon zichtbaar is, maar de ossenhaas nog rosé is.

Breng de ossenhaaspuntjes op smaak met peper en zout en serveer met de saus. Je kunt de saus eventueel kort opwarmen, maar dit is niet perse noodzakelijk. 

Maak af met sesamzaadjes en serveer direct met bijvoorbeeld frietjes, kroepoek en een frisse witlofsalade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-01-2024


Waardeer dit recept!
34 stemmen

Ossenhaaspuntjes: Veel gestelde vragen

Wat is ossenhaas?

Ossenhaas wordt ook wel tournedos of biefstuk van de haas genoemd. Het is het malste en mooiste deel van een rund.

Wat voor vlees is ossenhaas?

Ossenhaas is rundvlees, het wordt gesneden uit de lende van een rund.

Hoeveel kilo ossenhaas zit er aan een koe?

Het gewicht is afhankelijk van de grootte van de koe, het varieert tussen de 2 en 5 kilogram.

Hoeveel gram ossenhaas per persoon?

Het is afhankelijk wat je ernaast serveert, maar in een restaurant houdt men over het algemeen meestal tussen de 150 en 180 gram vlees per persoon aan voor een hoofdgerecht.

0 reacties op Ossenhaaspuntjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.