Orzo risotto met erwtjes

(11)

Deze orzo risotto met erwtjes is klaar in een handomdraai en is daardoor een makkelijke doordeweekse maaltijd die ook nog eens vegetarisch is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Orzo risotto met erwtjes

Ingrediënten


  • 300 gram orzo
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra
  • 250 gram diepvries erwtjes
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • citrusrasp
  • citroenpers
  • diepe bakpan
  • siliconen spatel of houten lepel

Orzo risotto met erwtjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/orzo-risotto-met-erwtjes


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen.

Orzo risotto met erwtjes
Orzo risotto met erwtjes

Orzo risotto met erwtjes afmaken – 20 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de orzo toe en bak het geheel tot de orzo en ui glazig zijn geworden.

Voeg dan een scheut groentebouillon toe en wacht tot deze is opgenomen door de orzo. Voeg dan opnieuw een scheut groentebouillon toe en herhaal tot de orzo bijna gaar is, net zoals bij een risotto.

Voeg 250 gram diepvries erwtjes toe samen met alle groentebouillon en laat het geheel gaar worden, dit zal ongeveer een kwartier duren.

Roer 50 gram geraspte Parmezaanse kaas door de orzo samen met 1 theelepel gedroogde tijm en de rasp en het sap van een citroen. 

Breng op smaak met peper en zout en serveer eventueel met meer geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-09-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Orzo risotto met erwtjes: Veel gestelde vragen

Wat is orzo?

Orzo lijkt op risotto (een rijst soort) maar ook pasta. Dit komt doordat Orzo een pasta soort is, het heeft een lekkere bite en een beetje een nootachtige smaak als je deze roostert in een pan.

Hoeveel orzo per persoon?

De exacte hoeveelheid is afhankelijk hoe je de orzo gaat serveren. Voor een hoofdgerecht reken je op ongeveer 75 gram orzo.

Waar koop je orzo?

In de meeste supermarkten kun je deze voor maar een paar euro per verpakking kopen. Kijk bij de pasta (of risotto) afdeling en je hebt kans orzo tegen te komen.

0 reacties op Orzo risotto met erwtjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.