Limburgse harde wafels

(40)

Een heerlijk ouderwets recept van mijn oma voor Limburge harde wafels. Deze worden ook wel 'bewaar wafels' genoemd, je kunt ze namelijk vrij lang bewaren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-06-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Tip: Je kunt het deeg kneden met de hand of gebruik een elektrische mixer.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Limburgse harde wafels

Ingrediënten


  • 250 gram bloem
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • vanille suiker, vanille extract of een beetje citroensap

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • wafelijzer met kleine ruitjes
  • siliconen kwast
  • spatel
  • afkoelrek

Limburgse harde wafels Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/limburgse-harde-wafels


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng bloem samen met suiker en vanille suiker als je dat gebruikt. Voeg de boter beetje bij beetje toe terwijl je kneed. Voeg een ei toe en eventueel vanille extract of citroensap naar smaak.

Kneed tot een deegbal en pak deze in met huishoudfolie. Laat het deeg minimaal een half uur tot een uur rusten in de koelkast. Je kunt het deeg beter verwerken als het kouder is.

Limburgse harde wafels
Limburgse harde wafels

Limburgse harde wafels bakken – 20 minuten

Verwarm het wafelijzer met kleine ruitjes. Verdeel het deeg in kleine balletjes van ongeveer 30 gram. De wafels zijn lekkerder als ze niet te groot zijn.

Vet het wafelijzer in met boter en leg een balletje deeg in het wafelijzer. Sluit het ijzer en druk deze aan zodat het balletje dun zal worden.

Limburgse wafels in het wafelijzer
Limburgse wafels in het wafelijzer

Bak de wafels tot deze mooi goudbruin zijn, ze zullen pas hard en krokant worden als je ze erna laat afkoelen op een rek. Herhaal voor de resterende deegballetjes. Je kunt met deze hoeveelheid ongeveer 16 kleine wafeltjes maken.

Bewaar de harde wafels in een goed afgesloten bak, geniet ervan!

Tip: liever het recept voor zachte Limburgse wafels?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-06-2021, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
40 stemmen

Limburgse harde wafels: Veel gestelde vragen

Wanneer worden Limburgse wafels meestal gegeten?

Limburgse wafels, zowel zachte als harde wafels, worden vooral rond nieuwjaar gegeten. 

Zit er melk in Limburgse wafels?

In de zachte Limburgse wafels zit melk, hoe meer melk je toevoegt hoe zachter de wafels zullen zijn. In harde wafels zit geen melk, het is namelijk geen beslag maar een kneeddeeg.

0 reacties op Limburgse harde wafels

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.