Krulandijvie stamppot

(9)

Deze krulandijvie stamppot, ofwel een frisée sla stamppot, is een vegetarische maaltijd die het hele jaar door lekker is. Extra knapperig met appel en hazelnoten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Krulandijvie stamppot

Ingrediënten


  • halve grote krop krulandijvie (frisée sla)
  • 1,5e kg kruimige aardappelen
  • 250 gram ricotta
  • 1 appel
  • peper en zout naar smaak
  • 4 trosjes trostomaatjes
  • 1 knoflookteen
  • balsamicocrème

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • aardappelstamper
  • houten lepel
  • sla centrifuge
  • kleine bakplaat of ovenschaal
  • oven

Krulandijvie stamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/krulandijvie-stamppot


Voorbereiding – 30 minuten

Haal de ricotta alvast uit de koelkast. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook deze ongeveer 20 minuten in gezouten water.

Verwijder ondertussen de harde kern van de krulandijvie en gebruik niet teveel van het buitenste donkergroene blad aangezien de stamppot anders te bitter zal worden. 

Was de krulandijvie, verwijder overtollig water met een sla centrifuge en snijd de gewassen krulandijvie fijn.

Hak de hazelnoten grof en was de trostomaatjes. Pel een knoflookteen en snijd deze in vieren. Plaats de trostomaatjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg de stukjes knoflook ertussen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Krulandijvie stamppot
Krulandijvie stamppot

Krulandijvie stamppot – 15 minuten

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Plaats de trostomaatjes in de oven en rooster deze 5 tot 10 minuten.

Giet de aardappelen af en gebruik een aardappelstamper om deze fijn te stampen.

Maak de stamppot smeuïg met de ricotta en roer er dan ook de krulandijvie en de stukjes appel doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de krulandijvie stamppot met hazelnoten, geroosterde trostomaatjes en maak af met balsamico crème, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-08-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Krulandijvie stamppot: Veel gestelde vragen

Wat is krulandijvie?

Krulandijvie wordt ook wel frisée sla genoemd, want andijvie behoort tot de slasoorten. Het is een grote open krop met gekruld blad, waarvan het binnenste gele blad het lekkerste van smaak is. Het buitenste donkergroene blad is iets bitter van smaak.

Wat is balsamico crème?

Balsamico crème, ofwel balsamico siroop, is een stropige en ingekookte variant van balsamico azijn. 

2 reacties op Krulandijvie stamppot

Janine plaatste op 15-01-2024 om 20:07:44

Ontzettend lekker Dank voor dit recept! Het wordt een winters-blijvertje Groeten

Ohmydish plaatste op 15-01-2024 om 21:46:17

Dankjewel voor je leuke bericht Janine, fijn om te horen! Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.