Kokosrijst

(3)

Deze kokosrijst is geïnspireerd door het Indiase gerecht 'thenga choru', maar dan met enkel makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Een heerlijk bijgerecht bij curry's.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-11-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Rijst recepten
Kokosrijst

Ingrediënten


  • 250 gram rijst (ongekookt)
  • 500 ml water
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
  • halve theelepel komijnzaad
  • 1 cm verse gember
  • 75 gram verse kokos
  • 1 gedroogd pepertje
  • halve theelepel zout
  • kleine handvol cashewnoten
  • kokosolie of ghee (geklaarde boter)

Kookgerei nodig


  • zeef
  • middelgrote pan met deksel
  • lepeltje
  • rasp
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • kleine kom

Kokosrijst Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Rijst recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kokosrijst


Voorbereiding – 15 minuten

Was de rijst tot het water is helder. Breng 500 ml water samen met de gewassen rijst aan de kook. Zet dan het vuur laag en plaats de deksel op de pan. 

Kook de rijst gaar in ongeveer 10 - 12 minuten. Voor het beste resultaat laat je de rijst eerst volledig afkoelen, dit is niet perse noodzakelijk.

Schil de gember en rasp deze fijn. Rasp de verse kokos, niet te fijn.

Kokosrijst
Kokosrijst

De kokosrijst afmaken – 15 minuten

Verhit kokosolie of ghee in een bakpan en rooster de cashewnoten enkele minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Haal deze uit de pan en verhit de bakpan opnieuw.

Rooster de mosterd- en komijnzaadjes kort op middelhoog vuur en voeg dan de gember samen met het pepertje toe. Bak dit nog kort mee en voeg dan de geraspte kokos en het zout toe en bak ongeveer 5 minuten.

Zet het vuur hoger en voeg de gekookte rijst toe. Bak de rijst nog ongeveer 5 minuten mee en roer er dan de cashewnoten doorheen. Serveer als bijgerecht bij een heerlijke curry, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-11-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

Kokosrijst: Veel gestelde vragen

Kan ik ook gedroogde kokosrasp gebruiken?

Gedroogde kokosrasp heeft een drogere smaak en maakt het gerecht wat korreliger, maar het kan zeker.

Kan ik andere soort kruiden gebruiken?

Je kunt behalve zwart mosterdzaad ook geel mosterdzaad gebruiken. Denk ook eens aan korianderzaad of eventueel verse koriander.

0 reacties op Kokosrijst

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.