Knolselderij stamppot

(41)

Een simpele knolselderij stamppot met extra groenten en knapperige spekjes is de perfecte doordeweekse maaltijd tijdens een koude dag.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Knolselderij stamppot

Ingrediënten


  • 1 kg knolselderij
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 200 gram groene kool
  • 2 kleine uien
  • 300 gram gerookte spekjes
  • klont boter
  • scheutje kookroom
  • scheutje melk
  • peper en zout naar smaak
  • flinke snuf nootmuskaat

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • grote pan met deksel
  • aardappelstamper
  • middelgrote bakpan
  • houten lepel

Knolselderij stamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/knolselderij-stamppot


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de knolselderij en snijd deze in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd deze ook in grove stukken. Plaats de stukken aardappel en knolselderij in een grote pan en vul deze met water en een flinke snuf zout.

Breng aan de kook en was ondertussen de groene kool. Snijd de groene kool in niet al te grote of kleine stukjes. Pel de uien en snijd deze fijn. 

Knolselderij stamppot
Knolselderij stamppot

De knolselderij stamppot afmaken – 25 minuten

Voeg de groene kool toe aan de grote pan zodra de knolselderij en aardappel bijna gaar zijn. Ongeveer in de laatste 10 minuten. 

Bak ondertussen de spekjes krokant in een middelgrote bakpan. Voeg de ui toe en bak nog enkele minuten tot de ui zacht is. 

Giet de knolselderij, aardappel en groene kool af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Voeg de spekjes en ui toe en maak de stamppot smeuïg met een klont boter, een scheut room en een scheut melk.

Roer alles goed door elkaar heen en breng de stamppot op smaak met peper, zout en een flinke snuf nootmuskaat. Eet smakelijk! 

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-01-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
41 stemmen

Knolselderij stamppot: Veel gestelde vragen

Wat is lekker bij knolselderij stamppot?

In principe hoef je bij deze knolselderij stamppot niks meer te serveren, er zitten al spekjes in en al extra groenten. Maar rookworst of een gehaktbal is altijd een goede combinatie met stamppot.

Kan ik ook andere soorten kool gebruiken?

Je kunt i.p.v. groene kool (savooiekool) ook bijvoorbeeld witte kool of Chinese kool gebruiken.

Kan ik deze knolselderij stamppot ook vegetarisch maken?

Je kunt de spekjes eventueel weglaten of gebruik vegetarische spekjes. Als je geen spekjes gebruikt, zal de stamppot minder smaak bevatten dus voeg dan meer zout of eventueel een beetje bouillonpoeder toe.

0 reacties op Knolselderij stamppot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.