Kippenstoof met pruimen en abrikozen

(13)

Deze kippenstoof met pruimen en abrikozen zit bomvol smaak en is het lekkerste met couscous. Een kipstoof met een Marokkaans tintje die makkelijk te maken is.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Ingrediënten


  • 1 kg kippenbouten
  • 400 gram gedroogde pruimen
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 4 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 10 wortelen
  • 1 citroen
  • 2 kaneelstokken
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gerookte paprika (hot)
  • 150 ml rode port
  • 400 ml kippenbouillon

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: klein mesje
  • braadpan met deksel
  • vleestang
  • groot bord

Kippenstoof met pruimen en abrikozen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kippenstoof-met-pruimen-en-abrikozen


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Verwijder indien nodig de pitten uit de gedroogde pruimen, dit kun je het beste doen met een klein mesje.

Dep de kippenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.

Kippenstoof met pruimen en abrikozen
Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Kippenstoof met pruimen en abrikozen afmaken – 1 uur + 50 minuten

Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak de kippenbouten mooi bruin aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en fruit de ui en knoflook enkele minuten.

Voeg de wortel toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Voeg 2 kaneelstokken, 1 theelepel gemalen komijn en 1 theelepel gerookte paprika toe samen met de pruimen en abrikozen.

Schenk 150 ml rode port erbij en kook de aanbaksels van de bodem los. Leg de kippenbouten terug in de pan en schenk er 400 ml kippenbouillon bij samen met het sap van 1 citroen. 

Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag zodra het kookt. Laat de kip 3 kwartier met deksel zachtjes sudderen. Haal de deksel van de pan en laat het geheel nog eens 3 kwartier zonder deksel sudderen zodat de saus zal indikken.

Breng de kipstoof op smaak met peper en zout, verwijder de kaneelstokken en serveer bijvoorbeeld met couscous, pasta of gekookte aardappelen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Kippenstoof met pruimen en abrikozen: Veel gestelde vragen

Kan ik ook andere delen van de kip gebruiken?

Je kunt behalve kippenbouten ook andere kipdelen met bot gebruiken, zoals kippenpoten (drumsticks) of kippendijen.

Kan ik de abrikozen weglaten?

Je kunt voor de kippenstoof eventueel enkel pruimen gebruiken, laat de abrikozen dan simpelweg achterwege. Je kunt dan eventueel meer pruimen toevoegen, maar dit is niet per se noodzakelijk.

0 reacties op Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.