Ohmydish.nl


Reacties op Kip tajine

Heerlijk éénpansgerecht uit de tajine met kip, aardappelen, sinaasappels en olijven. Weinig voorbereiding nodig!

Margriet van Bergen plaatste op 09-03-2020 om 10:23:12
Gravatar van Margriet van Bergen Ik heb een inductiekookplaat. Kan daar ook een tajine op? Zo niet, kan de tajine in een oven en welke temperatuur moet ik dan aanhouden?
Ohmydish plaatste op 09-03-2020 om 15:08:50
Gravatar van Ohmydish Hoi Margriet, er zijn veel soorten tajines die geschikt zijn voor de inductie kookplaat. Zover ik weet kan een tajine ook in de oven, afhankelijk van het soort materiaal waarvan deze is gemaakt. Wel altijd heel voorzichtig zijn met temperatuur verschillen, omdat deze daardoor makkelijk kan scheuren. Fijne dag!
Manolito van Galen plaatste op 12-03-2020 om 09:38:45
Gravatar van Manolito van Galen Hoi Véronique, Ziet er lekker uit. Ik heb echter geen Tajine. Is dit gerecht ook te bereiden in een wok of andere pan? Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord. Groetjes, Manolito
Ohmydish plaatste op 12-03-2020 om 12:27:20
Gravatar van Ohmydish Dankje Manolito. Je zou het bijvoorbeeld in een braadpan of afgesloten ovenschaal kunnen maken om een beetje hetzelfde effect te kunnen krijgen. Het effect van een tajine is namelijk dat de condens in de punt blijft hangen en daarom de inhoud extra mals maakt. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!