Reacties op Kip tajine

Heerlijk éénpansgerecht uit de tajine met kip, aardappelen, sinaasappels en olijven. Weinig voorbereiding nodig!

Margriet van Bergen plaatste op 09-03-2020 om 10:23:12
Gravatar van Margriet van Bergen Ik heb een inductiekookplaat. Kan daar ook een tajine op? Zo niet, kan de tajine in een oven en welke temperatuur moet ik dan aanhouden?
Ohmydish plaatste op 09-03-2020 om 15:08:50
Gravatar van Ohmydish Hoi Margriet, er zijn veel soorten tajines die geschikt zijn voor de inductie kookplaat. Zover ik weet kan een tajine ook in de oven, afhankelijk van het soort materiaal waarvan deze is gemaakt. Wel altijd heel voorzichtig zijn met temperatuur verschillen, omdat deze daardoor makkelijk kan scheuren. Fijne dag!
Manolito van Galen plaatste op 12-03-2020 om 09:38:45
Gravatar van Manolito van Galen Hoi Véronique, Ziet er lekker uit. Ik heb echter geen Tajine. Is dit gerecht ook te bereiden in een wok of andere pan? Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord. Groetjes, Manolito
Ohmydish plaatste op 12-03-2020 om 12:27:20
Gravatar van Ohmydish Dankje Manolito. Je zou het bijvoorbeeld in een braadpan of afgesloten ovenschaal kunnen maken om een beetje hetzelfde effect te kunnen krijgen. Het effect van een tajine is namelijk dat de condens in de punt blijft hangen en daarom de inhoud extra mals maakt. Fijne dag!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.