Kip met granaatappelmelasse

(19)

Deze kip met granaatappelmelasse is zoet en zuur tegelijk. Een ware smaakexplosie van deze malse kippenbouten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kip met granaatappelmelasse

Ingrediënten


  • 4 kippenbouten of kippenpoten
  • 3 knoflooktenen
  • 6 eetlepels granaatappelmelasse
  • ½e citroen
  • paar takjes verse tijm
  • paar takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 granaatappel
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • citruspers
  • klein kommetje
  • grote ovenschaal
  • huishoudfolie
  • kleine kom
  • houten lepel

Kip met granaatappelmelasse Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kip-met-granaatappelmelasse


Voorbereiding – 10 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Pers het sap uit een halve citroen en meng dit samen met de fijngesneden knoflook en 4 eetlepels granaatappelmelasse. 

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en verdeel het mengsel over de kippenbouten. Zorg ervoor dat de kip overal is ingesmeerd met de marinade. J

e kunt de ingesmeerde kip al in de ovenschaal leggen, zodat je geen extra kom hoeft te gebruiken. Leg de takjes tijm en rozemarijn tussen de kip. 

Dek af met huishoudfolie en laat de kip minimaal een uur marineren in de koelkast, voor meer smaak kun je deze een nacht laten marineren.

Kip met granaatappelmelasse
Kip met granaatappelmelasse

Kip met granaatappelmelasse afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Verdeel de overige 2 eetlepels granaatappelmelasse over de kippenbouten. Plaats de kippenbouten in de oven en bak deze mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uur. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de kippenbouten. 

Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel. Dit kun je het makkelijkste doen door er met een houten lepel op te tikken. Was eventueel de peterselie en hak deze grof. Meng deze met de granaatappelpitjes en een beetje olijfolie, peper en zout. 

Serveer het mengsel over de kippenbouten. Deze gekarameliseerde kip is lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-11-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-07-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Kip met granaatappelmelasse

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.