Kalfsrollade met roomsaus

(11)

Deze kalfsrollade met roomsaus is een feestelijke maaltijd. Door het vlees langzaam te laten sudderen in de saus, wordt het vlees en de saus ontzettend smaakvol.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2023

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Kalfsrollade met roomsaus

Ingrediënten


  • 800 gram - 1 kg kalfsrollade
  • 3 wortelen
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • scheut olijfolie
  • 50 gram roomboter + extra
  • 50 gram bloem
  • paar takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • halve theelepel nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • 750 ml volle melk
  • 1 eetlepel kalfsbouillonpoeder

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan
  • vleestang
  • houten lepel
  • sauspan
  • zeef
  • garde

Kalfsrollade met roomsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/kalfsrollade-met-roomsaus


Voorbereiding – 15 minuten

Was de wortelen en de bleekselderij en snijd deze in stukken, dit hoeft niet heel netjes aangezien de groenten enkel gebruikt worden voor de smaak.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Dep de kalfsrollade droog met keukenpapier en bestrooi deze ruim met peper en zout.

Kalfsrollade met roomsaus
Kalfsrollade met roomsaus

Kalfsrollade met roomsaus afmaken – 2 uur

Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 5 minuten aan.

Schuif de groenten naar de zijkant, voeg een klein klontje boter toe en bak het vlees rondom aan. 

Zet het vuur laag en schenk 750 ml melk erbij samen met verse tijm en de laurierblaadjes en laat zachtjes sudderen voor ongeveer anderhalf uur. Draai het vlees af en toe om.

Haal het vlees uit de pan en zeef de melk in een sauspan. Gooi de groenten en de kruiden weg en bind de saus tot de gewenste dikte.

Dit kun je met maizena of beurre manié doen. Hiervoor kneed je gelijke delen boter en bloem (bijvoorbeeld 50 gram boter en 50 gram bloem) en voeg deze geleidelijk toe aan de saus terwijl je met een garde roert.

Breng de saus vervolgens op smaak met peper, zout, een halve theelepel nootmuskaat en een eetlepel bouillonpoeder.

Verhit opnieuw een klontje boter in de braadpan en bak het vlees nogmaals mooi goudbruin aan alle kanten. Serveer de kalfsrollade in plakken samen met de roomsaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-01-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Kalfsrollade met roomsaus: Veel gestelde vragen

Kan ik de kalfsbouillon vervangen door runderbouillon?

Kalfsbouillon is minder goed verkrijgbaar, daarom kun je eventueel ook runderbouillon gebruiken.

Kan ik de rollade vooraf maken?

Je kunt de kalfsrollade met roomsaus vooraf maken, je kunt de rollade dan bijvoorbeeld opnieuw verwarmen in de oven en de saus op het vuur. Wikkel het vlees dan bij voorkeur in aluminiumfolie. Voeg dan eventueel een extra scheutje melk toe om de saus makkelijker op te warmen.

0 reacties op Kalfsrollade met roomsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.