Deze lekkere Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus heb je zó gemaakt. Een goed vullend bijgerecht voor op de pasta.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/italiaanse-gehaktballetjes
Meng 500 gram rundergehakt in een grote kom samen met 2 eieren, 60 gram paneermeel, 60 ml volle melk, 1 theelepel knoflookpoeder en 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix.
Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed met je handen en draai er gehaktballen van (ongeveer) 50 gram per stuk van. Je kunt hier het beste een keukenweegschaal voor gebruiken.
Plaats de Italiaanse gehaktballen op het grote bord, totdat je al het gehakt opgebruikt hebt.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan een diepe bak- of braadpan. Plaats de gehaktballen in de pan en bak deze op laag vuur aan alle kanten mooi bruin.
Bak de gehaktballen mooi bruin in 10 tot 15 minuten tijd. Je kunt nu kiezen in welke soort saus je de gehaktballen wilt serveren.
De meest gangbare saus is een tomatensaus, je kunt hiervoor simpelweg 400 ml passata toevoegen aan de bakpan. Maar ook een lekkere roomsaus of olijfolie-citroensaus kan prima!
Breng de saus op smaak met peper en zout en laat de gehaktballetjes hier op laag vuur in pruttelen. Garneer met verse peterselie en serveer met gekookte pasta of rijst. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 29-07-2023
Hoe groot zijn Italiaanse gehaktballen?
Tussen de 50 en 80 gram zijn Italiaanse gehaktballen het handigste om te eten. Grote(re) gehaktballen hebben een langere braadtijd nodig. Het is helemaal aan jou om te bepalen hoe groot de gehaktballetjes gaan worden!
Wat eet je met Italiaanse gehaktballetjes?
Je kunt er van alles en nog wat bij serveren, denk aan gekookte spaghetti, rijst of zelfs gebakken aardappeltjes.
Deze gehaktballen passen bij heel veel verschillende soorten gerechten, zeker als je ook nog eens een andere soort saus erbij maakt.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.