Indiase tomaten-kokossoep

(13)

Deze Indiase tomaten-kokossoep is extra hartig door het gebruik van kruiden, verse tomaten, kokos en meer. Heerlijk tijdens de lunch of als voorafje tijdens een Indiase avond.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Indiase tomaten-kokossoep

Ingrediënten


  • 6 tomaten
  • 750 ml water
  • 6 eetlepels verse kokosrasp
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 20 gram palmsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwart mosterdzaad
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • halve theelepel chili poeder
  • 1 verse kurkuma of halve theelepel gemalen kurkuma
  • optioneel: ¼e theelepel asafoetida
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • kleine bakpan
  • staafmixer of blender

Indiase tomaten-kokossoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/indiase-tomaten-kokossoep


Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt ervoor kiezen de tomaten met of zonder vel te gebruiken. Om de tomaten te ontvellen vul je een middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd een X aan de onderkant met een scherp mesje. Plaats de tomaten in het kokende water en haal deze na 20 tot 30 seconde weer uit het water. Je kunt de tomaten nu makkelijk ontvellen.

Snijd de tomaten in stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. 

Rooster het zwarte mosterdzaad samen met de komijnzaadjes kort in een droge bakpan en zet opzij.

Indiase tomaten-kokossoep
Indiase tomaten-kokossoep

De Indiase tomaten-kokossoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe samen met 750 ml water en de palmsuiker en breng aan de kook.

Zet het vuur laag zodra de soep kookt en voeg 6 eetlepels geraspte kokos toe, gebruik voor het beste resultaat verse kokos.

Pureer de soep na ongeveer 15 minuten tot deze glad is en voeg een theelepel zout, halve theelepel chili, halve theelepel kurkuma en de helft van de geroosterde kruiden toe. 

Breng opnieuw aan de kook en serveer met de rest van de geroosterde kruiden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Indiase tomaten-kokossoep: Veel gestelde vragen

Kan ik tomatensoep maken met tomaten uit blik?

De lekkerste tomatensoep wordt gemaakt met verse tomaten, maar je kunt ook tomaten uit blik gebruiken. Gebruik dan bij voorkeur hele gepelde tomaten.

Wat is het verschil tussen geraspte kokos en verse kokos?

Verse kokos geeft een heerlijke smaak en textuur aan de soep. Gedroogde geraspte kokos zal minder smaak afgeven en een andere textuur geven aan de soep.

0 reacties op Indiase tomaten-kokossoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.