Gewokte bleekselderij met knoflook

(38)

Deze gewokte bleekselderij met knoflook is een perfect bijgerecht. Weer eens iets anders om bleekselderij uit de wok te maken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Gewokte bleekselderij met knoflook

Ingrediënten


  • 1 bos bleekselderij stengels
  • 3 knoflooktenen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel sesamolie
  • klein scheutje zoute sojasaus
  • snuf chilivlokken
  • 1 eetlepels sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & kokmes
  • wok
  • schuimspaan

Gewokte bleekselderij met knoflook Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gewokte-bleekselderij-met-knoflook


Voorbereiding – 10 minuten

Verwijder de onderkant van de bos bleekselderij en was de bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk.

Gewokte bleekselderij met knoflook
Gewokte bleekselderij met knoflook

Gewokte bleekselderij met knoflook afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op hoog vuur, verhit een scheut zonnebloemolie zodra de wok begint te roken.

Bak hierin de stukken bleekselderij en voeg na enkele minuten de fijngesneden ui en knoflook toe.

Bak enkele minuten langer, de bleekselderij is het lekkerste als deze nog een beetje knapperig is. Breng op smaak met peper, zout, sesamolie, sojasaus en een snuf chilivlokken.

Serveer als bijgerecht en maak af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-08-2023


Waardeer dit recept!
38 stemmen

Gewokte bleekselderij met knoflook: Veel gestelde vragen

Kun je bleekselderij rauw eten?

Ja, bleekselderij is rauw lekker in een salade of om bijvoorbeeld te dippen in hummus.

Kun je bladeren van bleekselderij eten?

Je kunt het blad van de bleekselderij, ofwel selderijblad, op meerdere manieren gebruiken. Je kunt het als smaakmaker gebruiken in soep of zelfs in een quiche. Je kunt het ook gebruiken om een gerecht te garneren, net zoals peterselie of bieslook. Het selderijblad kun je eventueel invriezen om lang te kunnen bewaren.

0 reacties op Gewokte bleekselderij met knoflook

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.