Filodeegrolletjes met walnoot

(8)

Deze snelle filodeegrolletjes met walnoot zijn ontzettend knapperig, makkelijk te maken en zonder toegevoegde suikers. Ideaal voor een last minute dessert.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Filodeegrolletjes met walnoot

Ingrediënten


  • 8 plakken filodeeg of brickdeeg
  • flinke klont roomboter
  • flinke handvol walnoten
  • honing naar smaak

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • kleine sauspan
  • siliconen kwast

Filodeegrolletjes met walnoot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeegrolletjes-met-walnoot


Filodeegrolletjes met walnoot maken -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Kraak de walnoten indien nodig en hak de walnoten dan grof. Smelt boter in een kleine sauspan of magnetron. 

Plaats een plak filodeeg op het aanrecht en besmeer deze ruim met gesmolten boter. Leg hier dan een tweede plak filodeeg bovenop en besmeer deze ook met gesmolten boter. 

Verdeel hier een beetje gehakte walnoten over en rol deze dan strak op. Snijd de rol doormidden en leg de twee rolletjes dan op de bakplaat. 

Filodeegrolletjes met walnoot
Filodeegrolletjes met walnoot

Herhaal voor de resterende plakken filodeeg zodat je uiteindelijk 8 kleine rolletjes hebt. Besmeer alle rolletjes met gesmolten boter. 

Bak deze mooi krokant en goudbruin in de oven in ongeveer 5 - 10 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en dikte van de rolletjes. Serveer direct met een beetje honing, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-05-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Filodeegrolletjes met walnoot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.