Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

(1)

Deze filodeeg bonbons met kaas en walnoten zijn klaar binnen een half uur. Een heerlijk en makkelijk hapje tijdens een feestje.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-12-2021

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Ingrediënten


  • 4 vellen filodeeg of brickdeeg
  • 150 gram roquefort of andere blauwschimmelkaas
  • handvol walnoten
  • klont boter

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • schaar of scherp mes
  • klein pannetje of magnetron
  • optioneel: notenkraker
  • keukentouw
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/filodeeg-bonbons-met-kaas-en-walnoten


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.

Hak de walnoten fijn, maar niet te fijn. Smelt de boter in een klein pannetje of in de magnetron.

Verdeel de vellen filodeeg of brickdeeg in stukken van ongeveer 10 x 15 cm met een schaar of scherp mes. Als je filodeeg gebruikt kun je het beste 2 rechthoeken op elkaar plakken om het deeg steviger te maken.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Filodeeg bonbons afmaken – 20 minuten

Besmeer de filodeeg rechthoeken met een laagje gesmolten boter en plaats een beetje walnoten en verkruimelde roquefort in het midden.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 1 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 1 van 4

Rol het deeg strak op en gebruik stukjes keukentouw om de rolletjes dicht te binden zodat ze eruit zien als een snoepje.

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 2 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 2 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 3 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 3 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 4 van 4
Filodeeg bonbons met kaas en walnoten stap 4 van 4

Plaats de filodeeg pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer de bonbons met gesmolten boter en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.

Laat de filodeeg bonbons een beetje afkoelen, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-12-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-12-2021


Waardeer dit recept!
1 stem

Filodeeg bonbons met kaas en walnoten: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen filodeeg en brickdeeg?

Het kan beide op dezelfde manier gebruikt worden, maar er zit een verschil tussen. Filodeeg is namelijk veel dunner uitgerold en wordt zowel vers als diepgevroren verkocht. Brickdeeg wordt vers verkocht als een soort hele dunne pannenkoek.

Welke kaas is het lekkerste?

Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken, zoals roquefort of gorgonzola. Oude kaas of geitenkaas combineert ook erg goed met walnoten.

0 reacties op Filodeeg bonbons met kaas en walnoten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.