Broodje speklap van de barbecue

(28)

Heel eenvoudig te maken broodje speklap van de barbecue met knoflooksaus, tomaat en ijsbergsla. Kan ook in de grillpan gemaakt worden!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-04-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-09-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Broodje speklap van de barbecue

Ingrediënten


  • 6 speklappen
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • Knoflooksaus
  • Aantal bladeren ijsbergsla
  • 3 (afbak) stokbroden
  • 1 klein potje Franse mosterd
  • Peper
  • Zout

Kookgerei nodig


  • Barbecue
  • Kommetje
  • Broodmes
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Grote kom
  • Oven (optioneel)

Broodje speklap van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-speklap-van-de-barbecue


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de barbecue alvast voor, mocht je gebruik maken van een gasbarbecue dan hoeft dit niet. 

Haal de speklappen uit de verpakking en marineer deze helemaal met de mosterd. Gebruik hiervoor een grote kom, je handen (of eventueel een lepel). Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de Franse mosterd. Voeg peper en zout toe.

Was een aantal bladeren ijsbergsla en de tomaten met koud water. Snijd de tomaten doormidden en haal het kroontje (harde stukje) eruit. Snijd de tomaten in dunne plakken. Dep de ijsbergsla goed droog. 

Pel en snijd de rode ui doormidden, snijd een halve rode ui vervolgens in halve ringen. Bak de stokbroden af in je oven, mocht je gebruik maken van afbakstokbrood.

Broodje speklap van de barbecue
Broodje speklap van de barbecue

Het broodje speklap van de barbecue afmaken – 15 minuten

Grill de speklappen aan beide kanten tot mooi knapperig. Snijd nu de stokbroden open. Scheur of snijd de ijsberg in stukken en verdeel deze over de broodjes. Voeg plakjes tomaat toe, dan een gebakken speklap en een aantal plakjes rode ui.

Serveer met knoflooksaus los erbij, of verdeel naar smaak over de broodjes heen. Geniet van dit heerlijke simpele broodje speklap met zelfgemaakte knoflooksaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-04-2021, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-09-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

2 reacties op Broodje speklap van de barbecue

Wieberen plaatste op 24-04-2021 om 08:08:24
Dit lijkt mij een erg lekkere recept. Ik zoek zou voor mezelf (dan) niet te dikke speklappen nemen
Ohmydish plaatste op 24-04-2021 om 11:22:53
Hey Wieberen, bedankt voor je reactie. Dunnere speklappen zoals die wij bij dit recept hebben gebruikt zijn inderdaad het lekkerst! Groetjes Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.