Bieten quiche met feta

(5)

Een vegetarische bieten quiche met feta is een makkelijke doordeweekse maaltijd. Extra lekker met rode en gele bieten, maar enkel rode bietjes kan natuurlijk ook.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Bieten quiche met feta

Ingrediënten


  • 1 rol bladerdeeg
  • 8 geroosterde bieten, eventueel rode en gele bieten
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • boter om in te vetten
  • handvol paneermeel
  • 100 gram feta
  • handvol rucola

Kookgerei nodig


  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: sla centrifuge
  • vork

Bieten quiche met feta Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bieten-quiche-met-feta


Voorbereiding – 10 minuten

Rooster eerst de bieten in de oven, je kunt een combinatie van rode en gele bieten gebruiken. De gele bieten zijn een beetje zoeter van smaak en dat maakt deze quiche extra lekker.

Snijd de bieten vervolgens in partjes en leg opzij. Was de rucola indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bieten quiche met feta
Bieten quiche met feta

Bieten quiche met feta afmaken – 50 minuten

Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met een grote plak bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en rol de zijkanten naar binnen om een mooie rand te maken.

Klop de eieren samen met 200 ml room en breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel een handvol paneermeel over de bodem en verdeel hier de partjes bieten over. Schenk het roommengsel eroverheen en verkruimel de feta over de quiche.

Bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 30 - 40 minuten, de exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Serveer met een handvol rucola, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2023, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

Bieten quiche met feta: Veel gestelde vragen

Kan ik ook voorgekookte bieten gebruiken?

Je kunt eventueel vacuüm voorgekookte rode bieten gebruiken, maar deze zijn heel zacht en zullen de quiche natter maken dan verse geroosterde bieten.

Kan ik de feta vervangen?

Je kunt behalve feta bijvoorbeeld ook geitenkaas gebruiken, zowel feta als geitenkaas zijn een heerlijke combinatie met bieten.

0 reacties op Bieten quiche met feta

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.