Baba ganoush

(6)

Zelf baba ganoush maken is niet moeilijk en wordt gemaakt met weinig ingrediënten. Ontzettend lekker met geroosterde aubergines en knoflook.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen
Baba ganoush

Ingrediënten


  • 2 aubergines (of 4 kleintjes)
  • 4 knoflooktenen
  • 60 gram tahin (sesampasta)
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse peterselie
  • optioneel: theelepel sesamzaadjes

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat
  • snijplank & koksmes
  • food processor
  • lepel

Baba ganoush Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Sauzen

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/baba-ganoush


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de aubergines, verwijder de steel en snijd de aubergines door de helft. Gebruik een mes om inkepingen in het vruchtvlees van de aubergines te maken en besprenkel de aubergines met olijfolie, peper en zout.

Baba ganoush
Baba ganoush

De baba ganoush afmaken – 50 minuten

Leg de aubergines op een bakplaat samen met de knoflooktenen en rooster deze een half uur in de oven.

Haal de knoflooktenen uit de oven en controleer of het vruchtvlees van de aubergines volledig zacht is. Als dit nog niet het geval is rooster deze dan nog iets langer.

Laat de geroosterde aubergines een beetje afkoelen en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Verplaats dit samen met de geroosterde knoflook (zonder schil) naar een food processor.

Voeg hier ook de tahin en sap van een halve citroen aan toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met een scheutje (goede) olijfolie, sesamzaadjes en verse peterselie. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-04-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Baba ganoush: Veel gestelde vragen

Wat is baba ganoush?

Baba ganoush (baba ghanouj) is een dipsaus uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van geroosterde aubergine puree en op smaak gebracht met tahin, knoflook en citroensap, net zoals de bekende hummus.

Wat is tahin?

Tahin is een sesampasta, gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. Tahin is zeer rijk aan calcium en fosfor.

Welke kruiden zijn lekker in een baba ganoush?

Je kunt bij de basis baba ganoush ook nog kruiden toevoegen, heerlijke variaties zijn bijvoorbeeld komijn of paprikapoeder.

Hoe lang kan ik baba ganoush bewaren?

In een steriele pot met deksel kun je de baba ganoush tot wel een week bewaren. 

Kook de pot met deksel enkele minuten in kokend water om bacteriën te doden. Schenk een laagje olijfolie op de baba ganoush voor je de pot sluit.

0 reacties op Baba ganoush

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.