Aardbeien millefeuille

(19)

Geniet in de laatste zomerweken van het jaar nog van heerlijk zomers fruit. Maak bijvoorbeeld eens een keer deze snelle versie van aardbeien millefeuille.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-12-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Aardbeien millefeuille

Ingrediënten


  • 4 bladerdeeg vierkantjes
  • grote handvol verse aardbeien
  • 250 gram mascarpone
  • 1 ei
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • verse basilicum

Kookgerei nodig


  • ovenplaat met bakpapier
  • oven
  • siliconen kwast
  • vork
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • garde

Aardbeien millefeuille Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-millefeuille


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het bladerdeeg door de helft, zodat er rechthoekige plakjes bladerdeeg ontstaan. Plaats de rechthoekige plakken op de ovenplaat met bakpapier. 

Zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Klop een ei los en gebruik een siliconen kwast om het deeg te bestrijken. Verdeel een dunne laag suiker over het bladerdeeg en prik gaatjes in het deeg met een vork.

De gaatjes zorgen ervoor dat het deeg niet teveel omhoog gaat komen tijdens het bakken. Bak in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, dit zal ongeveer 10 minuten duren, afhankelijk van je oven.

Laat ze volledig afkoelen. Meng ondertussen de mascarpone met het sap van 1 limoen en een eetlepel poedersuiker. 

Aardbeien millefeuille
Aardbeien millefeuille

Aardbeien millefeuille afmaken – 5 minuten

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel het mascarpone mengsel evenredig over het bladerdeeg.  Maak af met de plakjes aardbeien en basilicumblaadjes. 

Geniet van deze super makkelijke en lekkere gebakjes! De klassieke versie van millefeuille heeft 3 lagen bladerdeeg nodig.

Wij geven de voorkeur voor de aardbeienplakjes bovenop in plaats van een extra laag bladerdeeg. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-12-2022


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Aardbeien millefeuille

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.