Pasta met gorgonzolasaus
😍 23Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met gorgonzolasaus vegetarisch

Een mega romige vegetarische pasta met gorgonzolasaus die binnen 20 minuten op tafel staat. Ideale snelle en makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag.

20 minuten
2 personen
Pasta met gorgonzolasaus ingrediënten
Recept pasta met gorgonzolasaus

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-06-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti al dente.

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof.

Als je verse spinazie gebruikt dien je deze eerst te wassen.

Pasta met gorgonzolasaus
Pasta met gorgonzolasaus

De pasta met gorgonzolasaus afmaken – 10 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten.

Voeg de spinazie toe en na enkele minuten de crème fraîche en de helft van de gorgonzola. Roer tot een gladde saus en breng op smaak met gekneusde zwarte peper.

Voeg de al dente spaghetti toe samen met de walnoten. Verdeel de resterende gorgonzola in stukjes over de pasta, het is extra lekker als deze stukjes niet volledig oplossen in de pasta.

Serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas, eet smakelijk!

Tips!

Wat is gorgonzola?

Gorgonzola is een Italiaanse blauwschimmelkaas (blauwaderkaas) gemaakt van koemelk. Het is een milde blauwschimmelkaas die vol romig van smaak is.

Kan ik ook andere kaas gebruiken?

Je kunt ook andere blauwschimmelkazen gebruiken zoals Roquefort of Blue Stilton. Deze zijn wel sterker van smaak, dus enkel voor de liefhebber van sterke kazen.

Wat vind je van dit recept?

23 waarderingen
😍
23
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
898.64 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
57.62 g
4.17 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
57.99 g
29.79 g
Eiwitten
36.41 g
Vezels
6.57 g
Natrium
834.42 mg
Mineralen
Ijzer
7.28 mg
Calcium
895.6 mg
Magnesium
171.6 mg
Kalium
171.6 mg
Fosfor
574.9 mg
Koper
0.51 mg
Zink
3.09 mg
Jodium
0.16 µg
Selenium
1.25 µg
Vitamines
Vitamine C
70.2 mg
Vitamine D
1.11 mg
Vitamine A
1.23 mg
Vitamine B1
0.38 mg
Vitamine B2
0.7 mg
Vitamine B6
0.48 mg
Vitamine B12
1.85 µg
Foliumzuur
132.42 µg
Vitamine E
2.5 mg
Vitamine K
600 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met gorgonzolasaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.