Paprikasoep
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Paprikasoep

Een heerlijke paprikasoep die de eetlust goed op kan wekken, of lekker als lunch! Klaar in 20 minuten, recept voor 4 kommen paprikasoep.

Paprikasoep ingrediënten

Recept paprikasoep

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 09-10-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Maak de witte champignons schoon, haal al het zand en vuil eraf. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Voeg een scheut olijfolie toe aan de grote pan en fruit de gesneden champignons 3 tot 4 minuten lang aan. Breng op smaak met peper en zout. Leg de 4 kommen alvast klaar.

Maak de tomaten schoon, haal de zaadlijsten eruit en snijd dan in kleine stukjes. Snijd de basilicum bladeren zo in fijne reepjes. Doe dit eventueel ook voor de Jalapeño plakjes.

Verdeel de tomaten, basilicum, pepers en gebakken champignons over de 4 kommen. Maak de rode paprika schoon en haal de zaadlijsten eruit.

Snijd rode paprika in kleine blokjes en zet voor nu aan de kant. 

Paprikasoep
Paprikasoep

De paprikasoep afmaken – 10 minuten

Voeg 1 liter kippenbouillon toe aan de grote pan en breng deze bijna aan de kook. Voeg dan de rode paprika blokjes toe. Kook totdat alle paprika stukjes gaar zijn.

Gebruik dan een staafmixer om alles glad te pureren. Kook de vermicelli in de soep totdat deze gaar is.

Verdeel de vermicelli over de 4 kommen met behulp van een schuimspaan en verdeel dan het vocht over de kommen.

Breng op smaak met extra zout en peper, proef dit eerst aangezien de champignonnen al op smaak zijn gebracht met zout.

Door het niet (mee) koken van de tomaten en champignonnen krijg je veel meer smaak per kom.

De hete soep gaart de tomaten en champignons nog verder tijdens en na het verdelen van de soep, in de kom zelf. Garneer met gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

19 waarderingen
😍
19
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
146.39 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
31.08 g
5.24 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.11 g
0.82 g
Eiwitten
6.49 g
Vezels
3.95 g
Natrium
1280.02 mg
Mineralen
Ijzer
1.99 mg
Calcium
48.02 mg
Magnesium
35.23 mg
Kalium
35.23 mg
Fosfor
123.89 mg
Koper
0.44 mg
Zink
0.96 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
88.9 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
129.18 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.2 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
43.68 µg
Vitamine E
0.48 mg
Vitamine K
9.3 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Paprikasoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.