Een heerlijke paprikasoep die de eetlust goed op kan wekken, of lekker als lunch! Klaar in 20 minuten, recept voor 4 kommen paprikasoep.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-10-2024
Maak de witte champignons schoon, haal al het zand en vuil eraf. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Voeg een scheut olijfolie toe aan de grote pan en fruit de gesneden champignons 3 tot 4 minuten lang aan. Breng op smaak met peper en zout. Leg de 4 kommen alvast klaar.
Maak de tomaten schoon, haal de zaadlijsten eruit en snijd dan in kleine stukjes. Snijd de basilicum bladeren zo in fijne reepjes. Doe dit eventueel ook voor de Jalapeño plakjes.
Verdeel de tomaten, basilicum, pepers en gebakken champignons over de 4 kommen. Maak de rode paprika schoon en haal de zaadlijsten eruit.
Snijd rode paprika in kleine blokjes en zet voor nu aan de kant.
Voeg 1 liter kippenbouillon toe aan de grote pan en breng deze bijna aan de kook. Voeg dan de rode paprika blokjes toe. Kook totdat alle paprika stukjes gaar zijn.
Gebruik dan een staafmixer om alles glad te pureren. Kook de vermicelli in de soep totdat deze gaar is.
Verdeel de vermicelli over de 4 kommen met behulp van een schuimspaan en verdeel dan het vocht over de kommen.
Breng op smaak met extra zout en peper, proef dit eerst aangezien de champignonnen al op smaak zijn gebracht met zout.
Door het niet (mee) koken van de tomaten en champignonnen krijg je veel meer smaak per kom.
De hete soep gaart de tomaten en champignons nog verder tijdens en na het verdelen van de soep, in de kom zelf. Garneer met gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.