Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 200 gram suiker
Kookgerei nodig
- Keukenmachine
- Oven + bakplaat
- Siliconen mat
- Spuitzak + mondje
Ei naar suiker ratio
Voor elk eiwit in dit recept is er 50 gram suiker nodig. Gebruik dus 200 gram suiker voor 4 eiwitten.
Voorbereiding — 10 minuten
De meest belangrijke stap in dit recept voor mini schuimpjes (meringues) is om ervoor te zorgen dat de kom van de keukenmachine schoon en vet-vrij is. Ontvet de kom door een klein beetje citroensap op keukenpapier te verdelen en de kom met het keukenpapier schoon te maken. De reden dat het ontvetten belangrijk is komt doordat de eiwitten niet goed geklopt kunnen worden in een vettige kom.
Doe de 4 eiwitten in de kom en meng op matige snelheid. Het eiwit is stijf genoeg als je de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt. Stel de keukenmachine nu in op de hoogste stand en giet er geleidelijk aan de suiker doorheen.
Meng 6 – 7 minuten lang op de hoogste stand. Zet dan de keukenmachine uit. Wrijf wat van het mengsel tussen je duim en wijsvinger. Het mengsel is klaar als het zijdezacht aanvoelt en enigszins glanzig eruit ziet.

De mini schuimpjes (meringues) bakken — 1 uur
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 110 graden Celsius. Doe het mengsel in de spuitzak. Leg de siliconen bakmat op de bakplaat. Druk het mengsel door het mondje van de spuitzak in een leuke vorm (zie foto).
Herhaal deze stap totdat de inhoud van de spuitzak op is. Bak de mini schuimpjes (meringues) een uur lang in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de dikte van de schuimpjes kan de baktijd langer zijn, controleer daarom zo nu en dan. Laat de schuimpjes na het bakken geheel afkoelen.
Geniet ervan!
Geef een reactie