Maleisische noedelsoep met kip
😍 16Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Maleisische noedelsoep met kip

Zin in een hartige soep? Maak dan deze Maleisische noedelsoep met kip, ook wel bekend als Soto Ayam. Een vullende soep, boordevol kruiden.

1 uur 10 minuten
4 personen
Recept maleisische noedelsoep met kip
Maleisische noedelsoep met kip ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Direct in je mandje bij:
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-01-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
1 uur 10 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Maak een gladde pasta, hiervoor kun je een vijzel of blender gebruiken. Voeg hier de gember, knoflooktenen, peperkorrels, koriander, komijn en kurkuma aan toe.

Maak de kipfilets schoon en snijd deze in lange repen. Plaats de kipreepjes in de hersluitbare zak en voeg de kruidenpasta toe. Plaats dit ten minste 10 minuten in de koelkast.

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Snijd ondertussen de bosuitjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode en groene pepers en snijd deze in fijne ringetjes. 

Maleisische noedelsoep met kip
Maleisische noedelsoep met kip

De Maleisische kippenbouillon maken – 40 minuten

Pel de uien en snijd deze fijn. Snijd de citroengras stengels kleiner zodat ze in de pan passen. Verwarm een beetje zonnebloemolie in de grote pan en fruit hierin de uien, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs, laurierblaadjes en citroengras.

Bak dit net zolang tot de uien bruin beginnen te kleuren. Voeg dan de gemarineerde kipreepjes toe en bak dit nog 10 minuten langer op middelhoog vuur en draai de kip regelmatig.

Schenk er dan 3 liter kippenbouillon bij en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Breng ondertussen water aan de kook in de waterkoker en schenk dit over de mihoen.

Laat de mihoen enkele minuten wellen en spoel dan koud om plakken te voorkomen, giet ze dan af. Haal de kipreepjes uit de bouillon en laat deze een beetje afkoelen.

Verwijder dan alle kruiden uit de kippenbouillon en schep eventueel vet van de oppervlakte weg. Zodra de kip is afgekoeld kun je deze in stukken trekken met een vork.

Maleisische noedelsoep met kip afmaken – 10 minuten

Plaats de mihoen in diepe borden of kommen. Schep er enkele lepels hete bouillon over en voeg de stukjes kip, plakjes gekookte aardappels, limoen partjes en hardgekookte ei partjes toe. 

Maak de soep af met bosui, groene en rode pepers. Je kunt er ook nog verse koriander en fijngesneden sjalot of krokante uitjes aan toevoegen als je wilt. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

16 waarderingen
😍
16
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Maleisische noedelsoep met kip"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.