Ohmydish.nl


Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten

Op zoek naar een makkelijk recept voor roergebakken biefstuk met groenten? Deze variant is in ongeveer 20 minuten klaar, en heeft een heerlijke wok smaak!

Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 (lende) biefstuk
  • 150 gram rijst noedels
  • Ongeveer 8 witte champignons
  • 1 grote wortel
  • Erwtjes, wij hebben bevroren erwten gebruikt
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 25 ml (glutenvrije) sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • peper en zout
Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank en koksmes
  • Dunschiller
  • Champignonborstel of keukenpapier
  • Wok
  • Klein kommetje
  • Middelgrote kom
  • Aluminiumfolie

Bereiden


20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/makkelijke-roergebakken-biefstuk-groenten


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de sjalot en knoflook teentjes. Snijd de sjalot in halve ringen en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Doe de gesneden knoflook in een klein kommetje samen met de sojasaus, sambal oelek, honing en sesamolie en meng goed samen.

Maak de wortel schoon en schil deze met behulp van de dunschiller. Snijd vervolgens in flinke stukken en zet voor nu apart. Maak de champignons schoon met behulp van een champignonborstel of gebruik keukenpapier. Maak de champignons niet schoon met behulp van water, de champignons zullen het water opnemen en zullen hier uiteindelijk minder lekker van worden. Snijd de champignons vervolgens in dunne plakjes en snijd de biefstuk in stukjes.

Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten Makkelijke roergebakken biefstuk met groenten

Roerbakken van de biefstuk met groenten -- 10 minuten

Voeg ongeveer een halve liter kokend water en de rijst noedels toe aan de middelgrote kom. Dek af met folie en laat deze 10 minuten wellen. Afhankelijk van het soort noedels dat je gebruikt hebt kan dit iets langer of korter duren, controleer tussentijds of de noodles al gaar zijn.

Verhit in de tussentijd olijfolie in een gloeiend hete wok. Voeg dan de in stukken gesneden wortel toe en bak deze 2 minuten. Voeg dan de sjalot, erwtjes en champignons toe en bak deze 2 tot 3 minuten mee. Voeg dan de stukjes biefstuk toe, samen met het soja saus mengsel en breng op smaak met peper en zout. Serveer de biefstuk en groenten samen met de noedels, eet smakelijk !


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Zalm en snijbonen risotto

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.